(video) Rimac anunță un bonus pentru proprietarii de Nevera și un nou record – 275.74 km/h atinși în marșarier!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hypercarul electric Rimac Nevera încă nu este sold out, astfel încât compania s-a gândit să ofere un bonus consistent pentru toți cei care vor alege unul din exemplarele rămase. Acesta se va aplica și retroactiv pentru toți cei care dețin deja unul.

Proprietarii celui mai rapid automobil de producție din lume, cu cea mai mare putere de încărcare disponibilă într-un vehicul de pasageri, vor beneficia de opt ani de încărcare gratuită și nelimitată la toate stațiile IONITY situate în 24 de țări europene!

Alimentat de sistemul de propulsie dezvoltat intern de Rimac și de un pachet de baterii litiu mangan nichel de 120 kWh, Nevera oferă o autonomie WLTP de până la 490 km și o capacitate de încărcare de 500 kW (0-80% în 19 minute)! Totuși, din cauza lipsei unor astfel de încărcătoare performante la momentul de față, clienții vor beneficia de maximumul oferit de încărcătorul premiat Halo de la IONITY, cu o capacitate de încărcare de 350 kW, care permite încărcarea bateriei de la 0 până la 80% în 25 de minute. 

Rețeaua pan-europeană de încărcare ultra-rapidă a IONITY include în prezent peste 500 de stații amplasate strategic de-a lungul autostrăzilor europene pentru a permite călătoriile pe distanțe lungi pe tot continentul. Rețeaua este deschisă vehiculelor de toate mărcile și este în mod constant extinsă cu noi locații, puncte de încărcare suplimentare, acoperișuri solare și servicii adiacente pentru a îmbunătăți experiența de încărcare la fața locului.

Pentru a sărbători colaborarea, Rimac și IONITY s-au reunit pentru un turneu Rimac Nevera x IONITY în toată Europa. Turul a început de la sediul central al Rimac din Zagreb și s-a încheiat pe promenadele din Saint-Tropez. Pe parcursul a șase zile, Nevera a traversat șapte țări și a parcurs 2.136 km prin Europa.

La scurt timp după anunțul legat de încărcare a venit un altul. Compania a bătut încă un record Guinness cu mașina dată. În 1967, Lamborghini Miura a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume, folosind toată puterea motorului său V12 pentru a deveni prima care se putea deplasa cu peste 273 km/h. Iar Rimac Nevera tocmai a atins aceeași viteză… dar deplasându-se în marșarier!

Înregistrată de Guinness World Records și verificată folosind datele măsurate de Dewesoft, Nevera deține acum oficial titlul GUINNESS WORLD RECORDS pentru cea mai rapidă viteză atinsă în marșarier. Performanța a avut loc pe poligonul de teste Automotive Testing Papenburg din Germania, acolo unde Nevera a atins 171,34 mph (275,74 km/h) în Reverse!

Spre deosebire de o mașină cu motor cu combustie internă sau chiar de unele mașini electrice, trenul de rulare al lui Nevera nu are trepte de viteză – cele patru motoare individuale fie merg înapoi, fie înainte, dar este întotdeauna un perete necruțător de accelerație chiar de la oprire. Asta înseamnă că același grup motopropulsor capabil să livreze 0-161 km/h în 3.21 secunde sau 0-322 km/h în puțin mai puțin de 11 secunde înainte ar putea oferi, de asemenea, performanțe uluitoare similare la deplasarea cu spatele!

„În timpul dezvoltării, ne-a trecut prin cap că Nevera va fi probabil cea mai rapidă mașină din lume în marșarier, dar am cam râs atunci. La urma urmei, aerodinamica, răcirea și stabilitatea nu fuseseră concepute pentru a călători în spate cu viteză. Dar apoi, am început să vorbim despre cât de distractiv ar fi să încercăm. Simulările noastre au arătat că am putea atinge cu mult peste 150 mph, dar nu prea aveam o idee cât de stabil va fi – intram pe un teritoriu neexplorat.”

Matija Renic, inginer-șef de programe la Bugatti Rimac

Vezi și:

Cmentariile sunt închise