(video) România: Drumul nou care poate concura cu Transalpina sau Transfăgărăşan

În comuna Tomeşti a fost inaugurat cel mai spectaculos drum din judeţul Timiş, în urma unei investiţii de un milion de euro. Transluncani poate concura cu Transalpina sau cu Transfăgărăşanul şi are o lungime de peste cinci kilometri, fiind săpat în munte!

Vezi şi: Autostradă de 100 de km în Moldova! Subiectul a ajuns în agenda Parlamentului European și a Comisiei Europene

În comuna Tomeşti, din judeţul Timiş, a fost realizat un drum agricol spectaculos, cu bani europeni, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ un milion de euro. Şoseaua săpată în munte are o lungime de peste cinci kilometri şi a fost realizată la cea mai mare altitudine din judeţul Timiş, cel mai înalt punct având 700 de metri. Lucrările au fost complexe şi s-au desfăşurat pe parcursul a trei ani, în condiţiile în care aproximativ jumătate din suprafaţa drumului agricol a fost construită în rocă.

Drumul agricol Oboare are o lungime de 5.4 kilometri. Pe lângă acest segment de drum asfaltat, în cadrul aceluiaşi proiect, mai există un segment de drum, Valea Lupului, de 3.5 kilometri, care a fost pietruit. Drumul agricol Oboare deserveşte aproximativ 600 de hectare de teren agricol, plus păşunile din golul alpin, fâneţe şi între 2.000 şi 2.500 de hectare de păduri.

Potrivit primarului comunei Tomeşti, Costel Medelean, localnicii au numit noua şosea Transluncani, iar cei care au ajuns să se plimbe deja pe acest drum spun că poate concura cu Transalpina sau Transfăgărăşanul.

Vezi şi: (video) Transfăgărăşan există de 42 de ani. Până şi Jeremy Clarkson a spus că e cel mai bun drum din lume

Cmentariile sunt închise