(video) Soluţie universală. Germanii au dezvoltat un şasiu hibrid pentru vehicule comerciale uşoare

Comisia pentru mediu a Parlamentului European discută în prezent despre o reducere semnificativă a emisiilor de CO2 generate de autoturismele noi și vehiculele utilitare ușoare noi. Producătorii auto vor fi nevoiţi să reducă emisiile de dioxid de carbon ale noilor flote auto cu 45% până în anul 2030 (indice care va fi măsurat din 2021). În plus, există un obiectiv care se doreşte a fi realizat până în 2030 – cota de vânzări de maşini plug-in hybrid şi electrice noi să fie de 40% pe piaţa globală.

În ordinea acestor idei, compania germană AL-KO Vehicle Technology are deja o soluție de soluție inteligentă pentru această cerință. Împreună cu Huber Automotive AG, un specialist în electronica încorporată pentru autovehicule, expertul în tehnologie de șasiuri a realizat şi a prezentat primul Hybrid Power Chassis din lume.

Acest sistem hibrid cu tehnologie plug-in oferă soluția perfectă pentru deplasările urbane fără emisii, doar cu energie electrică, și mai lungi în extra-urban folosind motorul cu ardere internă, pentru vehicule cu o greutate maximă admisă între 3.5 și 5.0 tone. Caracteristica sa specială este puntea posterioară electrificată cu o putere de 90 kW (122 CP), care poate fi pusă în funcțiune sau deconectată dacă este necesar. Fiind testată pe VW Transporter, acesta a devenit primul vehicul utilitar ușor cu un astfel de concept hibrid.

Șasiul hibrid, care a fost prezentat în toamna anului trecut la expoziţia IAA Commercial Vehicles 2018, este un studiu care permite conducerea fără emisii, pe deplin în mod electric și în același timp folosirea nerestricționată a motorului cu combustie. Baza este șasiul ușor variabil AL-KO, care poate fi utilizat ca sistem de transport modular.

În funcție de cerințele clienților, capacitatea bateriei poate fi adaptată pentru o autonomie care să depăşească 100 de kilometri rulaţi doar cu energie electrică. Pentru distanțe mai mari, de exemplu, motorul cu combustie internă poate fi utilizat fără restricții. Dacă sistemul E-Drive și motorul de combustie sunt utilizate simultan, economiile de combustibil calculate în studiu sunt de 30%.

Încărcătorul puternic de la bord cu o capacitate de încărcare de 7 kW sau opțional de 22 kW (230 V / 400 V) și strategia de recuperare a energiei asigură timpi de încărcare scurți și putere suficientă. Sarcinile intermediare în timpul încărcării sau descărcării vehiculului, precum și în timpul perioadelor de staţionare sunt posibile în orice moment. Datorită recuperării, sistemul mai poate alimenta cu energie vehicule, de exemplu cu un frigider, și poate acționa ca un “tampon” atunci când vehiculul staţionează.

Această funcție poate fi adaptată individual la cerințele diferite ale clienților. Acest lucru înseamnă că pot fi operate și aplicații precum platforme de ridicare, sisteme de iluminare interioară sau sisteme de climatizare.

Vezi şi: Bosch – salvatorul motoarelor diesel? A găsit cum să facă să emită doar 13 mg/km de NOx!

Hybrid Power Chassis include trei moduri de rulare:

  • Hybrid Mode: Modul hibrid combină sistemul E-Drive cu motorul cu combustie internă a vehiculului pentru o mai mare eficiență. În plus, corpurile vehiculelor pot fi alimentate cu energie. Important este că acest mod de călătorie este în conformitate cu noul standard WLTP.
  • Electric Mode: Rularea doar pe bază de energie electrică (viteză maximă de deplasare: 90 km/h) este efectuată prin intermediul axei electrice care oferă şi un cuplu mare. Acest lucru permite deplasări fără zgomot și fără emisii prin zonele cu restricţii, cartiere rezidențiale, centrele orașelor, clădirile de pe teritoriul uzinelor, zonele de agrement locale sau aeroporturi.
  • X-TRA Charge Mode: Acest mod automat este utilizat pentru a extinde autonomia electrică a bateriei și pentru a asigura energia electrică suplimentară necesară. Astfel, sunt garantate măsuri de menținere a specificațiilor lanțului frigorific.

Adiţional, sunt posibile și funcții suplimentare, cum ar fi un suport la pornire din partea tracţiunii 4×4 (pentru tracțiune suplimentară pe suprafețe alunecoase sau pe gradienți ) și diverse soluții de conectivitate.

Se menţionează că instalaţia poate fi adaptată la vehicule de marcă FIAT, Mercedes Benz, VW, etc. Reprezintă o soluție deschisă pentru viitor.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Ford Transit facelift – primul vehicul din segment cu motor diesel mild hybrid

Vezi mai multe detalii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/