(video) Tesla anunţă startul oficial al livrărilor de Model Y. Noi detalii şi caracteristici

Tesla dă oficial startul livrărilor în SUA a noului crossover electric Model Y printr-un filmuleţ dedicat. Despre faptul că al doilea SUV al companiei a început deja să fie asamblat, a devenit cunoscut la începutul lunii martie, după care au apărut în spaţiul virtual imagini cu maşini încărcate pe camioane cu platforme.

De remarcat este faptul că, în timpul prezentării noului Tesla Model Y în martie 2019, șeful companiei, Elon Musk, a anunțat că primele exemplare vor fi livrate clienților, întâi americani, abia din toamna anului 2020.

Astfel, Tesla a reuşit să-şi aranjeze toate operaţiunile şi a demarat livrările cu şase luni înainte de termenul iniţial, deși lansările anterioare, dimpotrivă, au întârziat cu o medie de 6-9 luni.

Noua Tesla Model Y a primit preţuri europene. Unde şi cât costă cel mai ieftin

Din punct de vedere vizual, noul Model Y se aseamănă foarte mult cu Model 3, apropo, pe care am avut ocazia să-l testăm de curând. Doar dacă ar fi de pus maşinile una lângă alta s-ar putea identifica cel mai uşor o serie de diferențe.

Mai nou s-au aflat şi mărimile lui Model Y, în baza datelor găsite în manualul pentru utilizatori, cifre necunoscute anterior. Aflaţi dar că are 4.75 metri în lungime (+ aproximativ 5.5 cm mai lung decât Model 3), o lăţime de 2.13 metri (+ aproximativ 6 cm), o înălţime de 1.62 metri (+18 cm) şi un ampatament de 2.89 metri (+ doar 1.5 cm). Garda la sol constituie 167 mm.

Portbagajul îi are un volum total de până la 1.925 de litri cu scaunele spate rabatate şi un sistem cargo prin care poate fi aranjat spaţiul de stocare după preferinţe. Bancheta din al doilea rând de scaune este rabatabilă în proporţii de 60/40 şi mai există comenzi direct în portbagaj pentru a putea face asta. Spre deosebire de Model 3, pe Model Y hayonul poate fi acţionat electric.

În plus, Model Y mai dispune spre deosebire de Model 3 de o pompă de căldură pentru încălzire auxiliară a habitaclului folosind căldura reziduală a agregatelor electrice, fără a pune în funcțiune sistemul de climatizare şi a se cheltui din energia necesară autonomiei.

Mai vine standard cu un încărcător wireless pentru telefoanele mobile compatibile, porturi USB-C şi USB-A (inclusiv pentru pasagerii din spate), suport de accesorii pentru montarea portbagajelor exterioare pe acoperiş şi sistem Off-Road Assist printre alte lucruri interesante care poate mai urmează a fi descoperite.

Asistența în off-road este proiectată pentru a oferi îmbunătățiri generale atunci când se conduce electromobilul în afara asfaltului. Pe lângă faptul că permite rotirea roților, asistența în off-road echilibrează cuplul dintre motoarele din față și spate pentru a optimiza tracțiunea. Asistența în off-road îmbunătățește tracțiunea pe suprafețe dure și moi, unde o parte a vehiculului poate pierde tracțiune, în timp ce cealaltă parte are încă tracțiune. Când Off-Road Assist este activat, pedala de accelerație asigură un cuplu mai gradual, ceea ce este util pentru deplasare cu viteze mici (de exemplu, pe suprafețe stâncoase). Când este activat, inscripţia OFFROAD se afișează pe ecranul tactil deasupra vitezei de conducere.

Poţi explora manual Tesla Model Y aici:

https://www.scribd.com/embeds/451597548/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=false&access_key=key-FQdKSwerOSaUXIL2KlwM

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

FOTO: electrek.co
FOTO: electrek.co
FOTO: twitter.com
FOTO: imgur.com/cric4ever
FOTO: imgur.com/cric4ever
FOTO: imgur.com/cric4ever
FOTO: imgur.com/cric4ever
FOTO: imgur.com/cric4ever
FOTO: imgur.com/cric4ever

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/