(video) TOYOTA GAZOO Racing a obţinut a cincea victorie consecutivă la Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

TOYOTA GAZOO Racing s-a năpustit spre victorie în cea de-a 90-a ediție a maratonului de 24 de ore de la Le Mans şi şi-a mărit numărul de victorii până la cinci, cinci consecutive. Echipajul format din Sébastien Buemi, Brendon Hartley (pilotul care a obţinut pole position pentru echipă) și Ryo Hirakawa a condus o cursă strălucitoare cu GR010 HYBRID nr. 8, completând 380 de tururi până când Brendon nu a văzut steagul în carouri în fața sa şi a unei mulțimi pasionate.

A patra victorie dublă a echipei la Le Mans a fost asigurată de câștigătorii de anul trecut, Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López, în GR010 HYBRID nr. 7, care a trecut linia de sosire după 2 minute și 1.222 secunde distanţă.

A patra victorie a lui Sébastien stabilește un nou record de victorii pentru piloții elvețieni, în timp ce al treilea triumf al lui Brendon îl face cel mai de succes pilot de la Le Mans din Noua Zeelandă. O primă victorie pentru Ryo, la a trei sa participare în Le Mans și prima cu TOYOTA GAZOO Racing, îl face al cincilea pilot japonez care se află în centrul podiumului.

Cele două GR010 HYBRID Hypercar au fost clasa de teren și s-au angajat într-o luptă strânsă în față, liderul schimbându-se de mai multe ori pe măsură ce timpul cursei se scurgea, cu traficul, zonele lente și evoluția pistei, toate intrând în joc.

Bătălia a continuat timp de 16 ore, cele două mașini rulând la doar câteva secunde distanță în cea mai mare parte a timpului. Însă aspectul cursei s-a schimbat decisiv în turul 256, când José a tras mașina cu numărul 7, aflată în fruntea cursei, pe marginea pistei în urma unei probleme legate de motorul electric frontal.

José a efectuat o resetare a sistemului și a reușit să se întoarcă la boxe, unde resetările ulterioare au rezolvat problema și i-au permis modelului #7 să continue la viteza normală de cursă, deși la aproape un tur în spatele noului lider, Brendon, la volanul #8 GR010 HYBRID. Cu o performanță strâns egală, acest deficit s-a dovedit prea mare pentru a depăși echipajul numărul 7, în ciuda faptului că José a stabilit cel mai rapid tur al cursei în ultima jumătate de oră.

Brendon, după spectaculosul său Hyperpole, a avut onoarea de trece sub steagul în carouri pentru a câștiga cea de-a 90-a ediție a cursei. José a urmat curând după aceea pentru a finaliza o cursă istovitoare de 5.177 de km.

Acest rezultat a adus puncte duble pentru echipă în Campionatul Mondial de Anduranță FIA din 2022, plasând TOYOTA GAZOO Racing în fruntea clasamentului constructorilor după trei curse, cu 22 de puncte în fața Alpine. De cealaltă parte, campionatul piloţilor este larg deschis, echipajul numărul 8 al TGR fiind la doar trei puncte distanţă de cel lider al Alpine, în timp ce echipajul cu numărul 7 al Toyota este cu 20 de puncte în spatele coechipierilor.

Rezultatele în celelalte clase:

  • Jota Sport a sărbătorit un hat-trick al victoriilor LMP2. Echipajul format din Antonio Felix da Costa, Roberto Gonzalez și Will Stevens au dominat clasa încă de la început, cu o performanță impecabilă.
  • Porsche a obţinut prima sa victorie în clasa LMGTE Pro din 2018. Echipajul format din Frederic Makowiecki, Gianmaria Bruni și Richard Lietz au depus mare efort pentru a duce un 911 RSR-19 al echipei Porsche GT Team la finiş.  
  • TF Sport a pecetluit victoria în clasa LMGTE Am. Ben Keating, Marco Sorensen și Henrique Chaves şi-au reluat succesul obţinut în 2020. Cu al lor Aston Martin Vantage au preluat conducerea clasei de la WeatherTech Porsche 911 RSR-19 dimineața devreme.

Următoarea etapă a campionatului se va desfăşura peste doar patru săptămâni, la cursa de 6 ore de la Monza, pe 10 iulie. Începând cu această etapă, în joc, în clasa de top Hypercar, intră şi Peugeot.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/