(video) Toyota s-ar gândi să încerce să intre pe piaţa pickup-urilor street sport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a prezentat conceptul unui Tacoma pentru cei care iubesc pickup-urile, dar nu vor să iasă cu acestea de pe drumurile bune. Proiectul Tacoma X-Runner, prezentat la SEMA Show 2023, are un nou aspect general, un motor mai potent și o suspensie reproiectată.

Deşi este un prototip, nu se exclude lansarea sa într-o ediţie limitată, dacă nu chiar în serie. Iar dacă nu se va întâmpla, în vânzare vor fi disponibile cel puţin părţi componente implementate aici.

„Au fost o mulțime de pickup-uri stradale la începutul anilor 2000 și toate au dispărut, așa că, pe de o parte, aceasta este o verificare a curiozității pentru a vedea dacă există vreo piață pentru street trucks sau dacă piața s-a mutat complet la ceea ce vedem astăzi – vehicule dure, robuste, ridicate.”

Adam Rabinowitz, designerul-șef la Calty Design Research

Lățimea ecartamentului pickup-ului a fost mărită cu aproximativ 75 de milimetri, iar cadrul a fost consolidat. Suspensia a primit brațe extinse, precum și o punte spate, frâne frontale, dar și perne de aer pentru a reduce garda la sol, toate de la Toyota Tundra. Un diferențial blocabil electronic împarte cuplul către roțile din spate, în timp ce o evacuare laterală personalizată iese chiar dintr-un prag.

Creșterea ecartamentului a dus la apariția unor noi extensii ale aripilor. În plus, partea din față a maşinii a fost reproiectată, fiind făcută mai agresivă, capota fiind funcţională în ce priveşte “respiraţia”. Culoarea de bază Speedway Blue este combinată cu accente negre mat și roșii. De asemenea, sunt utilizate amortizoare Bilstein cu rezervoare externe și jante de 21 de inchi confecționare din carbon și aluminiu.

Toyota Tacoma X-Runner Concept are sub capotă un V6 twin-turbo de 3.4 litri, folosit şi de Tundra. Datorită modificărilor minore, puterea i-a fost mărită cu 32 CP, până la 427 de cai. Cuplul de 649 Nm a rămas neschimbat, însă tot se atinge cu 400 rpm mai devreme. Apropo, de la începutul lui 2024, Toyota va oferi acest upgrade sub forma unui TRD Performance Package pentru modelul Tundra în schimbul a 3.400 de dolari.

Toyota a spus că X-Runner Concept demonstrează oportunități ample atât pentru perfecționarea maşinii în sine, cât și pentru transformarea platformei modulare pe care se bazează toate cele mai recente produse off-road ale mărcii. Proiectul a fost realizat cu forţele inginerilor Toyota R&D şi a designerilor de la Calty Design Studio.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/11/Toyota_SEMA_2023_FactSheet_Tacoma_X-Runner_Concept-1.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise