(video) Unic în clasa sa! Noul VW ID. Buzz impresionează prin sistemele inovatoare de asistență pentru șofer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul VW ID. Buzz a fost vândut deja în peste 20.000 de exemplare, astfel că producătorul a decis că, fiind gata, este un moment potrivit pentru a introduce un bonus. Se introduc prin actualizări online noi sisteme inteligente de asistență care pot face conducerea și mai convenabilă și, de asemenea, pot crește siguranța.

De exemplu, vehiculul poate efectua modificări asistate ale benzii de circulație pe autostradă dacă maneta semnalizatorului de direcţie este activată sau poate învăţa manevre de parcare care se fac des.

Opţionalul Travel Assist poate menține vehiculul pe bandă, menține o distanță față de vehiculul premergător și, de asemenea, poate asigura că vehiculul menține viteza maximă stabilită de șofer. Printre altele, utilizează sistemul adaptiv de ghidare în bandă, care menține în mod activ vehiculul în mijlocul benzii sale.

Travel Assist se adaptează stilului de condus al șoferului și poate menține vehiculul mai la stânga sau la dreapta pe bandă, în loc să fie exact în centru. Travel Assist vine, de asemenea, cu un cruise control predictiv și o funcție de asistență la viraje. Aici, viteza vehiculului poate fi adaptată la limitele de viteză valabile și la traseul drumului (curbe, sensuri giratorii, etc.).

O funcţie nouă: dacă sunt disponibile date anonime din cloud, la care sunt conectate şi alte modele Volkswagen, Travel Assist poate folosi doar un singur marcaj identificat al benzii rutiere pentru a menține vehiculul pe bandă. În acest caz, sistemul de asistență este disponibil și pe drumurile de țară fără marcaj central al benzii, de exemplu. Disponibilitatea Travel Assist este sporită și mai mult de datele stocate în baza de date online, îmbunătățind confortul și nivelul de asistență pentru client.

Cu ajutorul aşa-ziselor date ale roiului, Volkswagen face următorul pas către conducerea extrem de automatizată. Datele anonimizate sunt generate de câteva sute de mii de vehicule ale Grupului Volkswagen. Pentru aceasta, flota de vehicule colectează și hărți cu caracteristici specifice din zona din jurul vehiculului – cum ar fi liniile de marcare și indicatoarele rutiere – și transmite automat aceste informații către cloud. De acolo, datele adaptate individual sunt trimise modelelor Volkswagen participante care circulă în prezent pe secțiunile de drum relevante. Baza de date crește tot timpul datorită numărului mare de vehicule participante.

Iar când conduceți pe autostrăzi la viteze de peste 90 km/h, Travel Assist cu aceste date roi poate sprijini în mod activ schimbările benzii dacă acest lucru este dorit de șofer. Când este activat, procesul de schimbare a benzii poate fi pornit și executat prin atingerea semnalizatorului de direcție. Pentru ca operațiunea să fie finalizată, senzorii trebuie să nu detecteze niciun obiect în jurul vehiculului, iar volanul capacitiv trebuie să poată detecta mâinile șoferului. ID. Buzz se conduce astfel automat pe banda dorită. Șoferul poate interveni în orice moment și poate prelua manevra.

Al doilea sistem de asistență opțional din ID. Buzz este Park Assist Plus cu funcție de memorie. Acest sistem inovator de asistență a șoferului poate fi folosit pentru a învăța vehiculul până la cinci manevre individuale de parcare. Funcția de memorie reține procedurile de parcare la viteze de sub 40 km/h și acoperind distanțe de până la 50 de metri. Acest lucru permite parcarea vehiculului într-un carport sau garaj, de exemplu. 

Șoferul trebuie să parcheze vehiculul o singură dată și să salveze procedura de parcare, după care maşina poate repeta apoi singură manevra de parcare învățată. Tot ce trebuie să facă șoferul este să monitorizeze situația.

După activarea în meniul Parcare, Park Assist Plus poate căuta și un loc de parcare și poate efectua manevra de parcare. Când treceți pe lângă locurile de parcare, sistemul inteligent de asistență detectează locurile de parcare paralele adecvate la viteze de până la 40 km/h și locurile de parcare la viteze de până la 20 km/h. Apoi, șoferul trebuie să se oprească doar la locul de parcare selectat, să apese frâna și să activeze și să monitorizeze procedura de parcare. 

Sistemul de asistență va parca maşina cu ajutorul senzorilor care monitorizează împrejurimile – se virează, accelerează, frânează și schimbă viteza complet automat. De asemenea, poate continua manevrele de parcare care au fost începute de șofer și le poate finaliza dacă este posibil. Sistemul oferă, de asemenea, asistență atunci când ieșiți din nou din locurile de parcare paralele.

Pe lângă Travel Assist cu date roi și Park Assist Plus cu funcție de memorie (valabile opţional şi pentru ID.3, ID4 şi ID.5), ID. Buzz dispune și de alte sisteme de asistență pentru șofer care pot contribui la creșterea siguranței la condus. 

Următoarele sisteme de asistență sunt la bord standard: suport pentru viraj, frânare la detectarea vehiculului care vine din sens opus într-un viraj în intersecţie, sistem de alertă pentru șofer, frânare de urgență autonomă, asistență frontală cu monitorizarea pietonilor și bicicliștilor, sistem de menținere a benzii de circulație Lane Assist, afișare dinamică a indicatoarelor rutiere și funcția Car2X de alertă de pericol în trafic, prin care vehiculele se informează reciproc despre situații critice. 

Opțional sunt disponibile și alte sisteme de asistență: Adaptive Cruise Control ACC cu stop & go, sistem de alarmă antifurt cu monitorizare interioară, sistem Keyless avansat de blocare și pornire fără cheie, Park Assist Plus, Area View și sistemul de schimbare a benzii Side Assist.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/