(video/update) Aşa arată noul Sorento! KIA îl prezintă oficial înainte de premieră

(update 17.02.2020) KIA Motors Corporation a dezvăluit astăzi primele imagini oficiale ale noului KIA Sorento, înaintea primei sale apariții publice la Salonul Auto Internațional de la Geneva.

Conceptul de “refined boldness” (îndrăzneală rafinată) i-a inspirat pe designerii mărcii, care au căutat să mențină estetica robustă și dură a generațiilor anterioare Sorento, aplicând în același timp un grad mai mare de rafinament și eleganță. Mai elegant ca niciodată, designul redefinit al noului Sorento încorporează linii mai ascuțite și suprafețe neîntrerupte, făcându-l vizibil mai sculptat decât predecesorul său mai rotund. Cu detalii geometrice mai contemporane și cu proporții mai alungite, întinse, rezultatul este un design mai încrezător, mai matur și mai dorit ca niciodată.

Faţa mai asertivă a maşinii de teren evoluează, de asemenea, cu o nouă interpretare a grilei KIA “tiger nose”. Mai largă și mai expansivă, se înfășoară organic în jurul farurilor integrate pe fiecare parte. Farurile în sine prezintă o nouă lumină de zi LED numită “tiger eye”, adăugând o atenție suplimentară designului, reprezentând impresia intensă a liniilor din jurul ochilor unui tigru.

Din profil, proporțiile noului Sorento sunt adaptate subtil pentru a-l face să pară mai lung, cu nişte console față și spate mai scurte și un ampatament mai mare. Noile sale dimensiuni (deşi deocamdată nu se anunţă) extind, de asemenea, lungimea capotei, iar montanţii A stau acum cu 30 mm mai în spate de osia frontală. Marginea de sus a capotei se înfășoară în jurul aripilor din față și se transformă într-o singură, linie de caracter puternică, care se extinde de-a lungul părţilor laterale și se varsă în noile stopuri verticale.

În interior, cabina atractivă și de lux a noului KIA Sorento introduce un design nou și sofisticat, încorporând infotainment de ultimă oră, practicabilitate supremă și materiale de înaltă calitate. Unul dintre spațiile interioare de cea mai înaltă calitate găsite în orice KIA până în prezent, cabina intuitivă, orientată spre tehnologie a noului Sorento, păstrează spațiul și versatilitatea pe trei rânduri care au caracterizat Sorento-ul de-a lungul existenței sale timp de 18 ani. Cu toate acestea, acum oferă proprietarilor ceva cu totul mai frapant, de dorit și mai confortabil.

Cabina introduce un design sofisticat de generație următoare. Amestecând inserţiile metalice, tapițeria din piele și suprafețele cu efect de lemn în relief, interiorul integrează în mod subtil și alte tehnologii pentru a spori conectivitatea, asistența șoferului și infotainment-ul.

Noul Sorento vine cu un sistem multimedia care va fi operat pe un ecran tactil de 10.25 inci, dar şi cu un nou panou de bord digital, reprezentat de un ecran de 12.3 inci de înaltă rezoluţie, care oferă șoferului informații clare. Tehnologiile progresive disponibile în noul model îl fac cel mai înalt tehnologizat vehicul KIA creat vreodată.

Sorento se află în centrul liniei globale de SUV-uri revigorate a KIA, care include, de asemenea, noile Seltos, Stonic, Sportage și Telluride. Noul model este rezultatul unui efort de colaborare între cele trei studiouri din rețeaua globală de design a KIA, din Coreea de Sud, Europa și America de Nord.

Important mai este de menţionat că modelul de generație următoare este construit pe baza unei platforme cu totul nouă, ridicând standardele în segmentul SUV-urilor mid-size pentru spațiu, practicabilitate, eficiență și calitate. Mai multe detalii şi chiar toate cele necesare urmează să le aflăm deja foarte curând.

Iată şi alte două teasere video oficiale făcute publice în această dimineaţă:


(update 11.02.2019) Noua generaţie KIA Sorento îşi arată oficial interiorul

Zile numărate au mai rămas până la premiera noii generaţii KIA Sorento (cu numele de cod MQ4) şi pentru că foarte multe imagini au scăpat pe internet, producătorul auto a decis să arate maşina anticipat, folosind câteva schiţe oficiale şi un teaser video.

Schimbările de la exterior şi interior s-au dovedit a fi cardinale. În habitaclu, care acum îl vedem mai în detalii, planşa de bord va fi formată din două etaje, va include un ecran tactil şi mare al sistemului multimedia, al cărui panou va fi apropiat la maxim de ecranul din spatele volanului. Sub ecranul central există un panou de control al climei destul de frumos ordonat.

Deflectoarele sistemului de climatizare au un design original şi interesant că sunt “duble”. Se mai poate observa un levier rotativ al cutiei de viteze de tip shift-by-wire, însă vor exista şi cutii de viteze care vor utiliza o manetă tradiţională. Pe marginile tunelului central, sub consolă, au fost montate comenzi pentru încălzirea şi ventilarea scaunelor faţă. Vorbind despre scaune, KIA ar putea păstra şi pe noua generaţie Sorento configuraţiile de cinci sau şapte locuri pentru pasageri.

Presa din peninsulă mai scrie că noul SUV are un ampatament mărit cu 40 mm, până la 2.820 de mm, deşi încă nu pot confirma o schimbare de platformă. În schimb, colegii de la The Korean Car Blog au reuşit să afle că, cel puţin în Coreea de Sud, modelul va exista cu un motor natural aspirat de 2.5 litri, unul turbo cu patru cilindri şi volum de 1.6 litri, dar şi un turbo diesel de 2.2 litri sub capotă. Benzinarele vor fi cuplate la cutii de viteze mecanice sau automate, în timp ce dieselul la o cutie robotizată cu opt trepte şi dublu ambreiaj. Sistemul de tracţiune îi va fi pe puntea din faţă sau unul integral.

Evident, noul Sorento va fi şi un automobil hibrid. Una dintre versiuni va avea motorul turbo de 1.6 litri la bază, în timp ce a doua va fi deja o unitate plug-in hybrid cu acte în regulă.


(update 04.02.2020) Oficial: KIA anunţă debutul în premieră mondială a noului Sorento la Salonul Auto de la Geneva

KIA a ales să folosească ediţia din acest an a Salonului Auto Internațional de la Geneva pentru a arăta lumii noua generaţie Sorento!

Proiectat și dezvoltat pentru a răspunde oricărei provocări, a patra generație a SUV-ului “navă amiral” a KIA Motors Corporation, reprezintă cea mai nouă completare a gamei de modele SUV a brandului. Fiind primul automobil construit pe platforma SUV-urilor de clasă medie de nouă generație, noul Sorento ridică standardele în segmentul său prin caracterul său practic, oferind spațiu similar cu automobilele mai mari.

De asemenea, noul model marchează pentru prima dată introducerea puterii hibride în gama modelelor Sorento!

KIA țintește piața globală a SUV-urilor prin introducerea unei game de inovații pentru noul Sorento, ce include noi sisteme pentru asistența șoferului și caracteristici avansate de conectivitate și infotainment. Un element principal al gamei de modele globale KIA, Sorento a fost vândut în peste trei milioane de exemplare în toată lumea de la lansarea sa în 2002.

Noul KIA Sorento va fi dezvăluit pentru prima dată în ziua de 3 martie 2020.

Între timp, modelul a fost deja surprins de câteva ori fără camuflaj, iar cel mai recent chiar acum câteva ore “gol-goluţ”. SUV-ul participase într-o sesiune foto undeva în California.


(update 28.01.2020) 

(video) Noul Mercedes-Benz E-Class facelift se prezintă în primele detalii oficiale. Designul exterior îi este inspirat de la noul S-Class


(27.01.2020) Noua generaţie KIA Sorento, surprinsă de un cititor AutoBlog.MD în Dubai. Iată cum va arăta

Noua generaţie KIA Sorento se pregăteşte pentru debutul său curând! Un exemplar de teste a fost surprins de un cititor AutoBlog.MD circulând pe străzile metropolei Dubai, având o parte frontală cu foarte multe elemente lăsate la iveală, necamuflate.

Din ceea ce putem observa, designul maşinii se va schimba radical, adoptând cel mai nou limbaj de design al mărcii, introdus prin noul fastback K5. Grila de radiator îi este mai îngustă şi în acelaşi timp mai lată. Noile faruri LED vor fi vizual o parte integrantă a sa, luminile de zi LED fiind păstrate sub blocurile optice principale. Şi barele de protecţie sunt noi, însă designul exact al stopurilor este încă ţinut în secret.

O altă noutate este că oglinzile retrovizoare vor coborî din colţul geamurilor pe portiere, spaţiile de unde au fost mutate fiind înlocuite cu mici ferestre, similar cu ceea ce arată noul Genesis GV80.

O altă modificare este partea posterioară a SUV-ului, cea de după portierele spate: ultima pereche de ferestre au colţuri mai lungi, astfel încât montanţii de la extremități par mai subţiri, iar marginile geamurilor poartă o nouă inserţie decorativă cromată.

Între timp, imagini render cu exteriorul SUV-ului, realizate în baza celor spion, dar şi primele imagini de la interior, au apărut în spaţiul virtual. Noul Sorento va fi transferat pe un cockpit digital, cu un ecran digital în loc de panou de bord cu ceasuri analogice şi altul pentru sistemul multimedia. Încă un mic monitor va exista pe panoul de control a sistemului de climatizare.

Nou îi va fi şi volanul, iar levierul cutiei de viteze automate (uneia dintre ele) va fi înlocuit cu unul rotativ, la fel similar cu cel de pe KIA K5. Alte dotări vor fi cel mai probabil preluate de la marele Telluride.

FOTO: thekoreancarblog.com

Detalii de ordin tehnic nu se cunosc deocamdată cu exactitate, însă un oficial KIA a declarat anterior că noul Sorento va exista în cel puţin două variante hibride. Presa auto din Coreea de Sud anunţă că premiera maşinii ar fi programată pentru ziua de 17 februarie 2020, zi din care vor fi înregistrate şi precomenzi în peninsulă.

Aşteptăm să aflăm mai multe detalii pentru că modelul urmează să ajungă şi în Republica Moldova.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/