(video/update) Noua Skoda Octavia RS iV va putea merge până la 55 de km pe electricitate

(update 27.02.2020) Ore numărate până la debutul noii generaţii Skoda Octavia RS la Salonul Auto de la Geneva. Producătorul a decis să ne mai delecteze cu câteva imagini teaser, de această dată arătându-ne şi interiorul lui Kamiq Scoutline.

Noua generaţie Octavia RS iV se va distinge printr-o grilă de radiator neagră, o bară de protecţie frontală cu aspect dinamic şi aşa-zise Air Curtains de culoare neagră, nişte Aero Flaps-uri la posterior şi un difuzor de aer, jante din aliaj fumurii şi etrieri de frână de culoare roşie, un spoiler de culoare neagră pe liftback şi unul pe acoperiş în culoarea caroseriei pentru varianta Combi, un interior în care domină culoarea neagră, iar contrastul este asigurat de cusături pe scaunele sport cu tetiere integrate şi volanul sport multifuncțional cu trei spiţe.

Tot acum se anunţă din ce este compusă unitatea de propulsie plug-in hybrid de pe Octavia RS iV: un benzinar de 1.4 litri şi un motor electric de 85 kW, care produc în total 245 CP şi 400 Nm de cuplu. Nivelul de emisii CO2 generat în ciclu WLTP (date provizorii) este de doar 30 g/km. În plus, maşina va putea rula până la 55 de km doar pe electricitate datorită energiei stocate într-o baterie de 13 kWh.

De asemenea, noua Octavia RS iV va mai dispune de un eşapament sport şi de o suspensie sport setată specific.


(update 19.02.2020) Interesant! Noua Skoda Octavia RS va exista atât cu o unitate PHEV, cât şi pur cu benzinar, cu puteri similare

Detalii interesante ies la iveală înaintea premierei noii generaţii Skoda Octavia RS, dacă este să credem informaţiilor dintr-o fotografie. Pe o pagină de Twitter care nu este afiliată companiei din Republica Cehă a apărut o imagine cu o hârtie pe care este indicată în limba germană lista de motorizări disponibile pentru noua generaţie Octavia la general.

Printre ele putem vedea că se numără tocmai trei motorizări care vor putea fi comandate pe modelul sportiv:

  • Prima e unitatea de propulsie plug-in hybrid de pe modelul Octavia RS iV, despre care deja ni s-a confirmat că va produce 245 de CP, având la bază un motor turbo pe benzină de 1.5 litri (cu 150 de CP). Întreg sistemul PHEV va funcţiona doar în combinaţie cu o transmisie DSG cu şase trepte. Acest model va fi disponibil la dealeri de la începutul lunii iunie din anul curent.
  • De la sfârşitul lunii august va apărea în vânzare şi modelul Octavia RS (non iV), doar cu motor turbo pe benzină de 2.0 litri. Propulsorul va pune la dispoziţie aceiași 245 de CP ca şi modelul PHEV. Opţiunile pentru cutia de viteze va fi un DSG cu şapte trepte sau o transmisie manuală în şase rapoarte!
  • Într-un final, va exista modelul Octavia RS şi cu un motor turbo diesel de 2.0 litri. Cu 200 de CP la activ, acesta va putea fi combinat doar la un DSG cu şapte trepte.

Despre vreun sistem de tracţiune integrală nu se menţionează, ceea ce înseamnă că modelul va “trage” cu roţile faţă.

New #Skoda #Octavia engines timeline. pic.twitter.com/8ykTJFFpOL

— SKODA NEWS (@SkodaNEWS) February 8, 2020


(update 05.02.2020) Skoda arată primele imagini cu designul noii Octavia RS iV şi confirmă puterea maşinii

Skoda a făcut publice trei schițe oficiale de design exterior care prezintă versiunea sport de top a celei de-a patra generaţie Octavia, care îşi va marca premiera mondială în ziua de 3 martie la Salonul Auto de la Geneva.

Detaliile de culoare neagră a semnăturii RS subliniază limbajul dinamic al bestseller-ului proporționat elegant a Skoda, ale cărui dimensiuni au crescut ușor față de cele ale predecesorului său.

Fiind primul model Skoda RS care prezintă o unitate de propulsie plug-in hybrid, care va pune la dispoziţie 245 de CP, noul Octavia RS iV este unic în modul în care combină versatilitatea prietenoasă pentru familie și performanțele de mașină sport cu durabilitatea și eficiența.

Cele mai atrăgătoare elemente de design pe aceste model, care va fi disponibil într-o caroserie tip berlină-coupe şi una break, sunt o grilă de radiator neagră și o bară de protecţie frontală, în stil sport, cu prize mari de aer și detalii distinctive întunecate. Jantele din aliaj de dimensiuni mari, difuzoarele din partea frontală/posterioară și spoilerele de pe hayon subliniază atractivitatea dinamică a noii Octavia RS iV.

Vezi şi:

(video) Se împlinesc 20 de ani de la naşterea modelului Octavia RS! Iată cum a apărut seria de maşini sportive ale Skoda


(update 24.01.2020) Oficial: Noua generaţie Skoda Octavia RS vine la Salonul Auto de la Geneva şi va fi o maşină PHEV

La scurt timp după scurgerea de imagini cu designul neconfirmat al celor trei versiuni ale noii Skoda Octavia, cehii au lansat un comunicat oficial în care au povestit despre istoria modelelor sale RS. Şi iată că în acest an, la 20 de ani de la apariţia primei Octavia RS, urmează a fi introdus un nou capitol în istoria sa – modelul se va transforma din Octavia RS în Octavia RS iV!

Noua Octavia RS iV devine primul model de performanţă a Skoda care va avea o unitate de propulsie plug-in hybrid, fapt care confirmă informaţiile apărute încă anul trecut în presă. La fel, acest model va completa noua familie iV de maşini electrificate ale mărcii din Republica Cehă.

Şi premiera este confirmată acum – Salonul Auto de la Geneva!


(update 24.01.2020) Primele imagini cu noile generaţii Skoda Octavia RS, Octavia RS Combi şi Octavia Scout

Primele pretinse imagini cu noile Skoda Octavia RS, Octavia RS Combi şi Octavia Scout au apărut pe un forum dedicat modelului din Republica Cehă.

Potrivit informaţiilor, acestea sunt previzualizări afișate în sistemul de infotainment Columbus. Prin urmare, mașinile din imagini pot fi uşor diferite de cele reale prin unele detalii. Ceea ce este cert, însă, este că formele corpurilor se potrivesc.

Premiera acestui trio de modele ar putea avea loc în curând, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Anterior, în decembrie 2016, premiera modelelor facelift de generaţie anterioară a avut loc la o diferenţă de doar o zi.


(14.11.2019) Noua generaţie Skoda Octavia RS: Cum ar putea arăta şi ce ar putea primi sub capotă

Noile generaţii Skoda Octavia RS şi Skoda Octavia Scout au fost oficial anunţate pentru debut în anul 2020. Cel puţin una dintre premiere, cel mai probabil, va putea fi văzută la Salonul Auto de la Geneva şi până atunci mai există timp suficient atât pentru dezvoltare, cât şi pentru noi jurnaliştii de a acumula informaţii.

Evident, cele mai multe modificări comparativ cu modelul de bază care a debutat acum câteva ore, le va avea versiunea sport RS decât Scout. În context vă prezentăm nişte imagini render despre cum ar putea arăta automobilul, dar şi un set de informaţii care fac referire la “umplutura” sa.

FOTO: autoevolution.com

La capitol estetic ştim deja cum stau lucrurile în viziunea Skoda. Modelul Octavia RS se va alege cu un kit exterior complet diferit faţă de cel al versiunii “civile”, cu bare de protecţie noi, praguri laterale diferite, un spoiler pe capacul portbagajului, etc. Diferite vor fi evident şi jantele, iar peste multe elemente şi/sau inserţii de pe caroserie va fi aplicată o culoare contrastantă.

Pentru că va fi un model din linia RS va avea şi un mic splitter, un difuzor de aer, dar şi terminaţii specifice pentru un eşapament specific cu o conotație sportivă.

La interior vor fi utilizate în primul rând materiale decorative tipice maşinilor sportive, inclusiv piele şi Alcantara, care se va găsi pe bord, volan şi un set de scaune profilate. Cusături contrastante, un sistem de iluminare ambientală, praguri personalizate, inserţii pe pedale, evident nu vor lipsi printre altele.

Ce ţine de partea tehnică, încă din 2018 a apărut informaţia că noua generaţie Skoda Octavia va aplica pe larg procesul de electrificare. Tot atunci şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare a Skoda, Christian Strube, a declarat că va fi afectat în acest sens şi noua generaţie Octavia RS.

Amintim că încă actuala generaţie Octavia RS are o versiune de top – RS 245 – cu 245 de CP storşi dintr-un motor turbo de 2.0 litri. În mod natural, unitatea de propulsie plug-in hybrid care s-ar pregăti pentru noua Octavia RS va face mașina mai grea, dar această creștere a masei va fi compensată de platforma MQB uşurată după modernizare. Și cu mai mult cuplu decât cei 370 Nm actuali, accelerația de la zero la 100 km/h se va putea realiza mai rapid decât în cele 6.6 secunde actualmente necesare.

La moment nu există nici un detaliu oficial despre motorizarea modelului sport, însă potrivit surselor şi informaţiilor din spaţiul online, se sugerează că va fi aleasă o versiune mai puternică a unităţii de propulsie de pe Superb iV. Pe acesta produce 218 CP şi 400 Nm, însă pe noua Octavia iV doar 204 CP/350 Nm, deşi ambele au la bază un benzinar de 1.4 litri.

Revenind la declaraţiile lui Strube, făcute pentru colegii de la Autocar, acesta a sugerat că vom vedea pe noua Octavia RS ± aceeaşi unitate de propulsie care a fost instalată pe conceptul Vision RS (un motor TSI de 1.5 litri + un motor electric care însumează 245 CP). Interesant este că aceeaşi cifră a fost comunicată de Skoda oficial într-un comunicat cu primele informaţii despre noua Octavia, încă înainte de premieră, însă fără alte detalii, în timp ce în noul comunicat din ziua prezentării această cifră nu a mai apărut. Coincidenţă? Urmează să vedem!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/