(video) Volvo Cars și Uber prezintă un vehicul de producție pregătit pentru condus autonom

Volvo Cars, lider în domeniul siguranței automobilelor și Uber, firma care oferă servicii de car sharing şi dezvoltă sisteme de conducere autonomă, prezintă astăzi un vehicul de producție dezvoltat în comun, capabil să conducă singur, fără intervenţia unui şofer, acesta fiind următorul pas în colaborarea strategică dintre cele două companii.

Uber și Volvo Cars au intrat într-un acord comun de inginerie în 2016 și au dezvoltat de atunci mai multe prototipuri menite să accelereze dezvoltarea maşinilor capabile să conducă fără pilot. SUV-ul Volvo XC90 lansat astăzi este prima mașină de producție în serie care, în combinație cu sistemul dezvoltat câţiva ani de Uber, este capabil să ruleze autonom.

Vehiculul în sine este echipat cu caracteristici cheie de siguranță care le-au permis celor de la Uber să-și instaleze cu ușurință propriul sistem hardware şi software de pilotare automată, făcând posibil ca astfel de maşini să completeze în viitor flota de transport din reţeaua Uber ca parte a unui serviciu autonom de ridesharing.

Cele mai importante caracteristici ale vehiculului de producție autonom al Volvo Cars includ mai multe sisteme de back-up pentru ambele funcții de direcție și frânare, precum și pentru baterie. În cazul în care oricare dintre sistemele primare ar putea eşua din anumite motive, sistemele de back-up sunt proiectate pentru a acționa imediat pentru opri maşina. Pe lângă sistemele de back-up încorporate de către Volvo, o serie de senzori care se află deasupra vehiculului și sunt încorporați în vehicul sunt proiectaţi pentru a funcţiona alături de sistemul de conducere autonomă al celor de la Uber pentru a funcționa și a manevra în siguranță într-un mediu urban.

Atunci când este asociat cu platforma vehiculului Volvo, sistemul Uber poate într-o bună zi oferi posibilitatea de a apela la un serviciu de ridesharing, fără a fi nevoie de aşa-zişi Mission Specialists – angajați Uber instruiți special care operează și supraveghează mașina în zonele desemnate și potrivite pentru condus autonom.

SUV-ul dezvăluit astăzi face parte din acordul comercial al Volvo Cars cu Uber, semnat în 2016, pentru livrarea a zeci de mii de mașini de bază compatibile şi pregătite pentru condus autonom în următorii ani.

Vezi şi: Automobilele Volvo, Mercedes-Benz, BMW şi Ford vor comunica între ele în cadrul unui proiect ambiţios

“Credem că tehnologia autonomă de condus ne va permite să îmbunătățim în continuare siguranța – temelia companiei noastre. Până la mijlocul deceniului următor ne așteptăm ca o treime din toate mașinile pe care le vindem să fie pe deplin autonome. Acordul nostru cu Uber subliniază ambiția noastră de a fi furnizorul nr.1 către companiile din lume care apelează la astfel de servicii”, a declarat şeful Volvo Cars Håkan Samuelsson.

Volvo Cars intenționează să utilizeze un concept similar de vehicul autonom pentru introducerea viitoarelor sale mașini cu sisteme de conducere autonomă la începutul anilor 2020. Aceste tehnologii, care urmează să fie introduse pe următoarea generație de modele Volvo bazate pe arhitectura SPA2, vor include caracteristici menite să permită conducerea autonomă nesupravegheată în zone clar desemnate, cum ar fi autostrăzi sau drumuri inelare (bine marcate).

Volvo Cars consideră că posibilitatea condusului autonom poate genera beneficii semnificative de siguranță rutieră pentru societate în ansamblul său, atunci când toate mașinile sunt autonome. Până în acel moment, tehnologia poate oferi clienților o experiență de conducere mai bună prin luarea unor sarcini asupra maşinii, cum ar fi oprirea sau pornirea în ambuteiaje.

Vezi şi: (video) Volvo Cars a găsit o metodă de luptă cu şoferii care urcă în stare de ebrietate la volan

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/