(video) VW anunţă strategia “Accelerate” şi arată un preview al noului sedan flagship pe care începe să-l facă

Volkswagen își intensifică inițiativa electrică și își aliniază afacerea și mai consecvent cu cea digitală. CEO-ul Ralf Brandstätter a făcut anunțul în timpul unei actualizări a strategiei corporative: “În următorii ani, vom schimba Volkswagen ca niciodată!”

https://www.youtube.com/watch?v=9hoaRlHoXgw

Până în 2030, compania va dubla cota de mașini electrice în Europa de la 35 la sută planificate anterior la 70 la sută din vânzări! În SUA și China, ponderea vehiculelor alimentate electric trebuie să crească la 50% până în 2030. Obiectivul strategic: poziționarea VW ca cea mai dorită marcă pentru mobilitate durabilă.

“Volkswagen își asumă responsabilitatea pentru climă și va depăși semnificativ reglementarea UE planificată”, a anunțat Brandstätter.

Managerul a mai indicat clar că trecerea la electromobilitate este doar începutul unui proces de selecție dur în industria auto – digitalizarea produselor și a modelelor de afaceri este iminentă.

“Dintre toți producătorii importanți, Volkswagen are cele mai mari șanse de a câștiga cursa. În timp ce concurenții sunt încă în mijlocul transformării electrice, facem pași mari spre transformarea digitală”, a spus CEO-ul.

Electrificare, produse definite de software, noi modele de afaceri bazate pe date și conducere autonomă – aceste patru forțe majore conduc dezvoltarea viitoare a vehiculelor. Volkswagen intensifică ritmul schimbărilor, transformând software-ul într-un punct central, utilizând venituri suplimentare în faza de utilizare a mașinilor și adoptând conducerea autonomă în 2030.

“Așa cum am avansat cu îndrăzneală pe tema e- mobilitate, abordăm și celelalte probleme ale viitorului.”

Până în 2026, Volkswagen va lansa cel puțin un model electric în fiecare an. Această listă include un succesor din gama ID pentru actualul e-up, SUV-ul mediu ID.5, reinterpretarea modernă a lui ID.Buzz și un model flagship, sedan, care va fi poziționat ca vârf de gamă. Planurile pentru o mașină electrică sub ID.3 sunt împinse înainte cu doi ani până în 2025. 

Modelul cu tracţiune integrală ID.4 GTX apare în prima jumătate a anului curent, ID.5 în a doua jumătate a lui 202, iar ID.6 X / CROZZ – un SUV electric cu șapte locuri pentru piața chineză pe baza lui conceptului ROOMZZ, va fi lansat în toamnă. Paralel, Volkswagen va optimiza continuu platforma Modular Electric Drive Toolkit (MEB) cu îmbunătățiri în ceea ce privește accelerația, capacitatea de încărcare și autonomia.

În cazul celorlalte 30 de procente din modelele vândute până în 2030, Volkswagen mizează pe versiuni hibride cu motoare clasice pe viitoarele generații ale modelelor-nucleu din gamă: Golf, Tiguan, Passat, Tayron şi T-Roc (vor primi un alt succesor la vremea cuvenită). Brandstätter mai susține că noile generații ale acestor modele vor primi versiuni PHEV care vor permite autonomii electrice de până la 100 de kilometri.

“Vom încerca să facem astfel încât aceste motoare termice să fie din ce în ce mai eficiente. De asta e nevoie să le electrificăm parțial.

Vom avea în continuare nevoie de motoare cu combustie pentru o vreme, dar acestea ar trebui să fie cât mai eficiente posibil, motiv pentru care următoarea generație a produselor noastre de bază – toate acestea sunt modele mondiale – va fi echipată și cu ultima generație de tehnologie plug-in hybrid cu o autonomie electrică de până la 100 de kilometri.”

https://autoblog.md/foto-vw-va-reformata-complet-noul-passat-primele-informatii/

În contextul celor spuse, Volkswagen oferă o primă avanpremieră a proiectului Trinity, un sedan electric ce va fi construit în Wolfsburg începând cu 2026 și care va stabili noi standarde în ceea ce privește autonomia, viteza de încărcare și digitalizarea. El va fi primul care va avea la bază noua platformă numită Scalable Systems Platform, specială pentru vehicule plate.

Numele proiectului Trinity este derivat din latinescul “trinitas” și reprezintă trinitatea. În consecință, Trinity reprezintă trei teme esențiale: o platformă electrică nou dezvoltată cu software de ultimă generație, simplificarea structurii de aprovizionare și producție complet conectată și inteligentă la fabrica principală din Wolfsburg.

În plus, Trinity va face posibilă conducerea autonomă pe segmentul maşinilor de volum pentru mulți oameni. Până la începutul planificat al producției de serie în 2026, Trinity va atinge deja nivelul 2+ și va fi gata din punct de vedere tehnic pentru nivelul 4!

“Trinity va deveni un fel de mașină a timpului pentru clienții noștri, economisindu-le timpul și salvându-i de stres. Încărcarea îi va lua atât timp cât este necesar pentru alimentarea unei maşini cu motor cu combustie. Cu toate acestea, această tehnologie nu trebuie să devină rezerva unei elite selecte, motiv pentru care o scalăm pentru a o face disponibilă pentru mulți oameni.

Începând cu Trinity în 2026, Volkswagen va prelua conducerea Grupului Volkswagen prin stabilirea unei rețele neuronale în flota sa completă de vehicule, care vor face schimb continuu de date, de exemplu cu privire la situația traficului, obstacole sau accidente. Acest lucru va permite companiei să creeze un sistem de auto-învățare cu milioane de vehicule de care să beneficieze clienții tuturor mărcilor grupului.”

Odată cu producția versiunii de serie, fabrica din Wolfsburg va deveni o vitrină pentru procesele de producție de ultimă generație, inteligente și complet conectate în rețea: “Vom regândi complet modul în care construim mașini și vom introduce abordări revoluționare. Digitalizarea, automatizarea și construcția ușoară joacă un rol important aici”.

Viitoarele modele de vehicule precum Trinity vor fi produse cu variante considerabil mai puține, iar hardware-ul va fi în mare parte standardizat. Mașinile vor avea practic totul la bord, iar clienții vor putea activa funcțiile dorite “la cerere” în orice moment prin intermediul ecosistemului digital din mașină. Acest lucru va reduce semnificativ complexitatea producției!

Dezvoltând automobilul într-un produs bazat pe software, Volkswagen creează condițiile pentru noi modele de afaceri bazate pe date. Barierele de intrare în calea mobilității individuale trebuie reduse, oferind în același timp pachete de utilizare și mai atractive.

Volkswagen intenționează să genereze venituri suplimentare în faza de utilizare – pentru tarifare și servicii energetice, pentru funcții bazate pe software pe care clienții le pot rezerva după cum este necesar sau pentru conducere automată: “În viitor, configurația individuală a vehiculului nu va mai fi determinată de hardware în momentul cumpărării. În schimb, clienții vor putea adăuga funcții la cerere în orice moment prin intermediul ecosistemului digital din mașină”.

Încă un lucru interesant anunţat este că la fiecare 12 săptămâni, începând din vara anului 2021, maşinile din seria ID vor primi actualizări OTA. Acestea vor permite vehiculelor să rămână actualizate pe tot parcursul ciclului de viață și să devină din ce în ce mai bune prin funcții noi.

Vezi şi:

https://autoblog.md/audi-a-preluat-atributiile-de-software-developer-pentru-intregul-vw-group/

Cmentariile sunt închise