(video) VW Tiguan facelift s-a dovedit a fi mai bun decât noul Golf în testul elanului

0

Manevrabilitatea noului Volkswagen Tiguan facelift a fost verificată în celebrul test al elanului. SUV-ul a demonstrat o manipulare excelentă la o viteză de 77 km/h, însă cel mai interesant este că a depăşit la acest capitol noul Golf 8 în ciuda diferenței de mărimi şi greutate!

Deja din prima încercare Volkswagen Tiguan a făcut față perfect manevrei bruşte de schimbare a direcţiei cu o ulterioară revenire pe banda iniţială. La o viteză de 75 km/h, SUV-ul a doborât doar la începutul traseului un singur con, însă acest lucru nu a afectat exercițiul.

Următoarea etapă a avut loc la o viteză de 77 km/h (cea considerată ideală în cadrul acestui test). Șoferul a intrat cu succes în toate virajele fără să doboare vreun con. Experții au remarcat funcționarea ideală a sistemului de stabilitate al modelului (ESP).

Jurnaliștii au decis să complice sarcina și în a treia încercare au trimis SUV-ul pe traseu cu o viteză de 78 km/h. Aici mașina a avut probleme. În timpul manevrelor bruşte de schimbare a benzii Tiguan a început să „sară” literalmente pe pistă, motiv pentru care experții au concluzionat că un astfel de comportament al suspensiei poate fi potențial periculos pentru conducere în situații de urgență.

Iată cum s-a prezentat noul VW Golf în timpul testului similar:

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata