Vremea se schimbă brusc! Ploaie, lapoviţă, gheţuş şi vânt puternic, toate peste câteva ore

Meteorologii de la Chişinău au venit în această după amiază cu informaţii actualizate despre ciclonul care se îndreaptă spre ţara noastră şi despre care v-am anunţat de la începutul acestei săptămâni. Şoferii ar trebui să fie la curent cu asta, mai ales că în ultimele zile am observat noi înşine cum zeci de conducători s-au lăudat pe o reţea de socializare că au trecut deja pe anvelope de vară.

În context, recomandarea noastră pentru persoanele care au luat decizia să-şi schimbe anvelopele timpuriu în acest an, să treacă înapoi pe cele de iarnă dacă au nevoia să circule în următoarele zile, ori să nu folosească automobilul neechipat corespunzător pentru a evita incidente şi accidente de orice fel, care se pot solda şi cu tragedii. De amenzi care pot fi înmânate din partea poliţiei nu mai vorbim.

Pentru că se prognozează şi vânt, după cum v-am mai spus, nu vă lăsaţi maşinile în zone/spaţii care prezintă risc (case cu acoperişuri şubrede, copaci deloc tineri, etc), asta pentru a evita momentele neplăcute.

Aşadar, avertizarea Cod Galben de schimbare bruscă a vremii este valabilă pentru întreg teritoriul ţării şi intră în vigoare din 22 martie curent. Se va manifesta până la 25 martie inclusiv, asta dacă vremea nu îşi va schimba capriciile. Despre mari depuneri şi formarea de straturi de zăpadă/troiene nu se anunţă.

Se prognozează, în legătură cu deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică:

  • căderi de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.
  • formare de gheţuş pe drumuri.
  • în zilele de 23-24 martie se prevăd intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 15-18 m/s.
  • din 22 martie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10°C.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cât mai trebuie să circulăm cu ele sau când putem schimba anvelopele de iarnă?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/