Care sunt cele mai populare? Statistica vânzărilor de mașini noi în primul trimestru din 2019

Am intrat deja de mult timp într-un nou an 2019, timp în care constructorii de maşini nu au încetat producţia acestora, iar moldovenii nu au încetat să se orienteze spre achiziția unui automobil nou în detrimentul unuia second hand.

În această ordine de idei, dorim să vă prezentăm un scurt raport despre ce s-a întâmplat în primele trei luni ale acestui an în ceea ce priveşte vânzările de autovehicule noi pe teritoriul Republicii Moldova.

FOTO: peugeot.md

În primul rând trebuie să menţionăm că există o creştere a vânzărilor, nesemnificativă, însă oricum pozitivă. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, în primul trimestru al acestui an au fost vândute 1.397 de maşini noi, cifră care este mai mare cu 2.7% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu tocmai 35% comparativ cu primele trei luni din 2017!

Cinci cele mai populare mărci sunt Dacia cu aproximativ 350 de maşini comercializate, Skoda cu aproximativ 180, Hyundai cu puţin peste 140, Toyota cu 101 maşini şi KIA cu 83.

Cele mai populare automobile alese de moldoveni sunt în continuare din segmentul SUV, urmate de cele din clasa compactă B, după care de SUV-urile premium. Interesant este de menţionat că vânzările de maşini cu gardă mare la sol sunt cu tocmai 82.9% mai mari decât cele înregistrate în primul trimestru din 2017!

Respectiv, cele mai populare modele din prima categorie s-au dovedit a fi Dacia Duster, Suzuki Vitara şi Toyota RAV4, urmate de liderul incontestabil în segmentul compactelor Dacia Logan, dar şi de SUV-urile premium Volvo XC90, Porsche Cayenne, Mercedes-Benz GLS şi Toyota Land Cruiser Prado.

Aceleaşi date statistice pe care le deţinem ne mai spun că moldovenii nu sunt deocamdată predispuşi să aleagă o maşină electrică. Un motiv ar fi şi asortimentul care nu este aşa de larg în ţara noastră. Totuşi, doi concetăţeni au ales să conducă un Nissan LEAF, iar un altul un Renault ZOE.

Încă o informaţie adiţională şi care ar prezenta interes public este că în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 7.200 de automobile. Cota celor noi reprezintă circa 20%, însă cea mai mare, de 40.1% este a maşinilor rulate cu o vârstă de 8-10 ani, semn că marea majoritate a oamenilor încă continuă să opteze pentru acestea în favoarea unora noi.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/