(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Kia Stinger

Compania Kia a prezentat oficial noul său model în caroserie fastback – Stinger, pe care anterior l-am cunoscut ca – Kia GT.

Constructorul sud-coreean numeşte maşina prezentată la Salonul Auto de la Detroit ca fiind cea mai puternică din istoria sa.

Noua Kia Stinger va fi oferită cu două motoare pe benzină care au un volum de 2.0 litri (unitate turbo cu patru cilindri) şi 3.3 litri (V6 twin-turbo). Primul produce 255 CP, iar cel mai voluminos – 365 CP.

Ambele propulsoare sunt cuplate la o transmisie automată cu opt trepte. Modelul cu motor V6 twin-turbo accelerează până la 100 de km/h în 5.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 270 km/h.

Kia Stinger este construită pe o platformă care include în proporţie de 55% doar metale foarte dure. A primit o suspensie faţă de tip McPherson şi una independentă multi-link pe puntea din spate. Modelul mai are şi nişte amortizoare adaptive, dar şi un sistem care schimbă forţa acestora, pe volan.

Kia Stinger va fi oferită atât cu tracţiune pe puntea din spate, cât şi cu una integrală. În cazul în care se va opta pentru ultima, modelul va mai fi dotat cu un sistem de control al vectorului de tracţiune, care va putea opri acele roţi care au cea mai mică aderenţă cu drumului.

În schimb, maşina cu tracţiunea pe puntea din spate va avea şi un diferenţial cu alunecare limitată.

Printre alte dotări care le are Kia Stinger se numără: blocuri optice cu LED-uri, scaune tapiţate cu piele Nappa, cinci regimuri a sistemului electronic care se schimbă în timpul conducerii ( Personal, Eco, Sport, Comfort şi Smart), jante de 18 inci pe maşina cu motor de 2.0 litri şi de 19 inci pe cea cu propulsor de 3.3 litri, mecanisme de frânare Brembo pe maşina cu motor V6, head-up display şi sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică.

Lista de asistenţi electronici şi sisteme de siguranţă este completată de: funcţie de preîntâmpinare în cazul unor coliziuni frontale, sistem de frânare automată, cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a amplasării corecte în bandă, sistem de avertizare în cazul aproprierii unei maşini la deplasarea cu spatele, etc.

Vânzările Kia Stinger vor începe în SUA la sfârşitul anului 2017. Cât costă maşina şi când va ajunge pe alte pieţe deocamdată nu se cunoaşte.

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise