Proiect de lege în România. Ce pedepsă ar putea primi cei care vând maşini cu kilometraj schimbat

Un nou proiect de lege propus de un grup de deputaţi din Parlamentul României propune o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 5 ani pentru săvărșirea înșelăciunii în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor.

Kilometraj-Modificat-sursa-

“Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, scrie în proiectul legislativ.

Astfel se urmărește descurajarea vânzărilor de vehicule second-hand ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale. Un alt efect ar fi creșterea siguranței pe drumurile publice.

“În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susțin inițiatorii proiectului.

Ar fi binevenite şi în ţara noastră aşa schimbări? Expuneţi-vă părerea în comentarii.

Cmentariile sunt închise