(video) BMW Group şi Daimler AG anunţă investirea a peste un miliard de euro într-un furnizor de servicii de mobilitate comune

BMW Group şi Daimler AG îşi unesc serviciile de mobilitate pentru a crea un nou jucător global care să ofere clienţilor mobilitate urbană sustenabilă. Cele două companii investesc peste un miliard de euro pentru dezvoltarea şi alăturarea a serviciilor de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multi-modal.

Colaborarea cuprinde crearea a cinci companii/servicii de tip joint-venture: REACH NOW pentru servicii multimodale de transport, CHARGE NOW pentru încărcare, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare şi SHARE NOW pentru car-sharing.

“Serviciile noastre de mobilitate au dezvoltat o bază de clienţi puternică, iar acum facem următorul pas strategic. Reunim forţa şi competenţa a 14 mărci de succes şi investim peste un miliard de euro pentru a pune bazele unui nou jucător pe piaţa în continuă dezvoltare pentru mobilitate urbană.

Prin crearea unei reţele inteligente de joint-venture-uri, vom putea modela mobilitatea urbană actuală şi viitoare şi vom obţine beneficii maxime din oportunităţile deschise de digitalizare, servicii partajate şi nevoile de mobilitate în creştere ale clienţilor noştri. O opţiune posibilă o reprezintă colaborări suplimentare cu alţi furnizori, inclusiv participaţii în companii start-up şi jucători consacraţi”, a declarat Dieter Zetsche, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi director executiv al Mercedes-Benz Cars.

Vezi şi: Greutăţile îi apropie? Daimler AG şi BMW Group s-ar gândi la un parteneriat tehnologic

“Creăm un important jucător revoluţionar la nivel gloabl. Cei 60 de milioane de clienţi pe care îi avem în prezent vor beneficia de un ecosistem sustenabil, integrat perfect, de servicii de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal. Avem o viziune clară: aceste cinci servicii vor îmbina tot mai mult pentru a forma un singur portofoliu de servicii de mobilitate cu o flotă de automobile electrice autonome, care se încarcă şi parchează autonom şi se interconectează cu alte moduri de transport.

Acest portofoliu de servicii va fi un reper al strategiei noastră ca furnizor de mobilitate. Colaborarea este modul perfect pentru noi de a ne maximiza şansele într-o piaţă în creştere, în timp ce împărţim investiţiile”, a spus şi Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Serviciile de mobilitate ale celor două companii au o bogată experienţă şi o bază de clienţi consistentă, totalul numărând peste 60 de milioane de clienţi activi până în prezent! Bazându-se pe gama actuală de produse atractive şi pe o bază de clienţi consistentă în regiunile principale precum Europa şi America, companiile îşi vor extinde amprenta globală întrucât serviciile de mobilitate existente se vor combina pentru a forma cinci joint-venture-uri:

  • REACH NOW oferă unui număr de peste 6.7 milioane de utilizatori acces simplu şi direct la o gamă de servicii de mobilitate printr-o singură platformă multi-modală. Aplicaţiile REACH NOW vor oferi o gamă de opţiuni pentru a ajunge de la A la B, permiţând utilizatorilor să rezerve şi să plătească direct pentru transport public şi diferite alte opţiuni de mobilitate, precum car-sharing, ride-hailing şi închiriere biciclete. REACH NOW va fi condus de Daniela Gerd tom Markotten ca director executiv (CEO), iar Johannes Prantl va fi director financiar (CFO).
  • CHARGE NOW este un serviciu al Digital Charging Solutions GmbH (DCS), iar reţeaua sa de încărcare are o contribuţie importantă la condusul cu emisii zero. CHARGE NOW permite identificarea, utilizarea şi plata rapidă şi uşoară a punctelor de încărcare publice, atât acasă, cât şi peste graniţă. Digital Charging Solutions GmbH dezvoltă acces simplu şi standardizat la punctele de încărcare publice pentru producătorii de automobile şi operatorii de flote. Cu peste 100.000 de puncte de încărcare în 25 de ţări, soluţiile sale personalizate ajută producătorii de automobile şi operatorii de flote să-şi realizeze strategiile pentru mobilitate electrică. Clienţii beneficiază de accesul transfrontalier la una dintre cele mai mari şi cu dezvoltare rapidă reţele de încărcare din lume, în prezent alăturând peste 250 de operatori de puncte de încărcare.
  • PARK NOW permite parcarea uşoară în spaţii stradale sau parcări dedicate. Serviciul digital inovator de parcare oferă utilizatorilor cele mai bune soluţii posibile, permiţându-le să rezerve locuri de parcare şi să-şi gestioneze timpii de parcare, şi le permite intrarea şi ieşirea fără bilet în/din parcările publice, precum şi plata automată a taxelor de parcare. În plus, în condiţiile în care căutarea parcărilor reprezintă în prezent aproximativ 30% din traficul de pe drumurile urbane, PARK NOW ajută oraşele să reducă volumele de trafic, contribuind astfel la transformarea centrului oraşelor într-unul mai curat, mai sănătos şi îmbunătăţind calitatea vieţii. În Europa şi America de Nord, peste 30 de milioane de clienţi folosesc deja serviciul în peste 1.100 de oraşe. CHARGE NOW şi PARK NOW sunt conduse de Jörg Reimann în calitate de director executiv, în timp ce Thomas Menzel este director financiar.
  • FREE NOW oferă o varietate de servicii de mobilitate, inclusiv taxiuri, şoferi privaţi cu automobile de închiriat şi scutere electrice de ultimă oră, totul la îndemână în aplicaţie. Unul dintre cele mai mari servicii de ride-hailing din Europa şi America Latină, FREE NOW deserveşte deja peste 21 de milioane de clienţi şi peste 250.000 de şoferi care au o contribuţie importantă la reducerea traficului în centrele oraşelor. FREE NOW este condus de Marc Berg ca director executiv, iar Sebastian Hofelich ocupă poziţia de director financiar.
  • SHARE NOW este un serviciu de car-sharing pe sistem free-floating care permite clienţilor să închirieze şi să plătească automobilele prin smartphone – oricând şi oriunde. Flota sa se va fi extinsă acum pentru a încorpora o gamă mai largă de modele şi pentru a creşte acoperirea pieţei. În total, peste 4 milioane de clienţi utilizează în prezent cele 20.000 de automobile ale flotei din 31 de oraşe de pe mapamond. Car-sharing măreşte rata de utilizare a unui automobil, contribuind la reducerea numărului total de automobile pe şoselele din oraşe. Olivier Reppert a fost numit director executiv al SHARE NOW, iar Stefan Glebke va fi director financiar.

Vezi şi: BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi VW Group au deschis o reţea comună de staţii de încărcare

REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW şi SHARE NOW reprezintă soluţii inovatoare ale BMW Group şi Daimler AG pentru oraşele şi municipalităţile care caută să-şi facă traficul mai eficient şi mai sustenabil. Datorită serviciilor lor consacrate, grupul de joint-venture-uri foloseşte deja resurse importante pentru a sprijini şi pentru a îmbunătăţit sistematic mobilitatea urbană sustenabilă.

“Ne îndreptăm în mod clar spre creştere şi, împreună, vom continua să investim în mod consecvent în serviciile noastre comune de mobilitate. Pe lângă corelarea opţiunilor de transport suplimentare, dorim să ajungem la şi mai mulţi oameni din oraşele din întreaga lume, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii urbane”, a explicat Krüger.

Noul portofoliu de mobilitate va fi uşor accesibil, intuitiv de utilizat şi va răspunde nevoilor clienţilor. Ecosistemul său integrat şi sustenabil va face mobilitatea mai convenabilă – deoarece oraşele sunt locul unde se va decide viitorul mobilităţii. Acest lucru este confirmat de alegerea Berlinului ca bază pentru sediul organizaţiei.

Un centru de creativitate şi inovaţie, capitala germană este o locaţie atractivă pentru angajaţi şi talente viitoare. În următorii ani vor apărea până la 1.000 de noi locuri de muncă create la nivel mondial – inclusiv în Berlin şi Germania. După o fază iniţială de investiţii şi creştere, noul grup de joint-venture-uri va oferi o rentabilitate atractivă, esenţială pentru succesul său.

“În calitate de producători premium, am stabilit de mult standarde în industria automobilelor şi pentru clienţii noştri. În afacerile cu automobile premium, vom continua să concurăm pentru clienţi. Dar noul nostru portofoliu de mobilitate urbană individuală la cerere reprezintă o extensie logică a lanţului de valori. În cele din urmă, dorim să oferim clienţilor noştri cât mai multe opţiuni posibil pentru a ajunge de la A la B. Pe scurt, este vorba de condus, călătorie sau de a fi condus”, a spus Zetsche.

Cu ajutorul serviciilor comune de mobilitate, BMW Group şi Daimler AG răspund nevoilor de mobilitate ale prezentului şi viitorului, cu accent pe zonele urbane. Digitalizarea este un factor cheie, deoarece creează noi oportunităţi pentru mobilitatea individuală. În perioada următoare, clienţii vor putea să utilizeze şi să experimenteze noi opţiuni de mobilitate pe baza unor flotele de automobile autonome electrice care sunt disponibile la cerere, se încarcă şi se parchează singure şi se conectează cu alte moduri de transport, alături de cele rutiere şi feroviare.

În competiţia pentru cea mai bună soluţie de mobilitate urbană, promisiunea de siguranţă şi confort oferită de către cei doi producători germani de automobile premium oferă baza pentru ca acest lucru să se întâmple.

Notă de la producători:

Acest document conţine declaraţii orientate spre viitor care reflectă opiniile noastre actuale cu privire la evenimentele viitoare. Cuvintele “anticipează”, “asumă”, “cred”, “estimează”, “aşteaptă”, “intenţionează”, “ar putea”, “planifică”, “plănuieşte”, “ar trebui” şi expresiile similare sunt utilizate pentru a identifica declaraţiile orientate spre viitor. Aceste declaraţii sunt supuse la numeroase riscuri şi incertitudini, inclusiv o dezvoltare nefavorabilă a condiţiilor economice globale, în special un declin al cererii în cele mai importante pieţe ale noastre; o agravare a crizei datoriilor suverane în zona euro; o deteriorare a posibilităţilor noastre de refinanţare pe pieţele de credit şi financiare; evenimentele de forţă majoră, inclusiv dezastrele naturale, actele de terorism, tulburările politice, accidentele industriale şi efectele acestora asupra activităţilor noastre de vânzări, achiziţii, producţie sau servicii financiare; modificări ale ratelor de schimb valutar; o schimbare în preferinţele de consum spre automobile mai mici, cu marjă redusă; sau o posibilă lipsă de acceptare a produselor sau serviciilor noastre, ceea ce limitează capacităţile noastre de a atinge preţurile dorite şi de a utiliza în mod adecvat capacităţile de producţie; creşteri de preţ pentru combustibil sau materii prime; întrerupere a producţiei din cauza lipsei de materiale, greve ale angajaţilor sau insolvenţe ale furnizorilor; o scădere a preţului de revânzare a automobilelor second-hand; implementare eficientă a măsurilor de reducere a costurilor şi de optimizare a eficienţei; perspective de afaceri pentru companiile în care deţinem o cotă de participaţie semnificativă; implementarea cu succes a cooperărilor strategice şi a joint-venture-urilor; schimbări legislative, ale regulilor şi politicilor guvernamentale, în special cele cu privire la emisiile automobilelor, economia de combustibil şi siguranţa; rezoluţia investigaţiilor guvernamentale în desfăşurare şi încheierea procedurilor legale în desfăşurare sau viitoare ameninţări; şi alte riscuri şi incertitudini, unele dintre acestea fiind descrise sub titlul “Raport de Riscuri” în cel mai recent Raport Anual al Daimler. Dacă unele dintre aceste riscuri şi incertitudini se materializează sau dacă ipotezele care stau la baza oricăreia dintre declaraţiile noastre orientate spre viitor se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele pe care le-am exprimat sau care implică astfel de declaraţii. Nu intenţionăm şi nu ne asumăm nici o obligaţie de a actualiza aceste declaraţii orientate spre viitor din moment ce ele sunt bazate exclusiv pe situaţia de la data publicării.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/