(video) Cea mai scumpă cheie de maşină din lume! Vezi cum arată şi cât costă

Compania finlandeză Awain a prezentat o serie limitată de chei pentru mașini de lux cu pietre prețioase. Fiecare copie se face exclusiv manual cu implicarea unor ceasornicari și ingineri cu experienţă.

Cea mai scumpă costă jumătate de milion de euro!

Fondatorul și șeful companiei, Jalmari Mattila, este un fost jurnalist auto, coleg de-al nostru. Acestuia nu i-a plăcut niciodată cheile obișnuite ale super mașinilor, deoarece “șuruburile” din plastic arătau ca o insultă pe fundalul automobilelor elegante şi scumpe.

Prin urmare, cu sprijinul designerului Leevi Markkula și a ceasornicarului Joakim Jokela i-a venit ideea de a crea, după cum crede el, o cheie cu adevărat frumoasă şi luxoasă.

“Când am fost un jurnalist auto, am observat că cele mai multe chei ale maşinilor de lux şi a supercarurilor au fost destul de urâte şi realizate în mare parte din plastic şi metal. Constructorii nu au avut aceeași măiestrie sau finețe la acest capitol, ca şi atunci când au făcut maşinile, fapt care mi s-a părut ca o ruşine. Cu acest lucru în minte am apelat la nişte experţi să mă ajute să creeze o cheie unică. După doi ani de dezvoltare și perfecționare a designului tehnic și estetic, Awain și linia noastră exclusivă de chei s-au născut”, a declarat Mattila.

Vezi şi: (video) Cea mai scumpă motocicletă Harley-Davidson din lume a fost făcută în Elveţia

Metale prețioase, soiuri valoroase de lemn, piele naturală de înaltă calitate și pietre prețioase sunt folosite pentru finisarea cheilor Awain. Procesul de creare, de la proiectarea inițială până la procesarea finală, durează între 100 şi 300 ore. Toate operațiunile sunt efectuate manual după cum am menţionat.

Awain pune în prezent la dispoziţie o colecţie din trei modele de chei. Linia Quantum este limitată la 20 de exemplare, costă 49.000 de euro şi este încrustată cu 354 de diamante cu o greutate de 3.6 carate în 175 de grame de aur solid de 18 carate. Linia Serenity, de asemenea limitată la 20 de exemplare, costă 89.000 de euro şi include printre altele 1.250 de diamante cu o greutate totală de 20 de carate.

Cea mai exclusivistă cheie este Phantom, realizabilă doar într-un singur exemplar, la un preţ de 500.000 de euro! Aceasta conţine diamante într-o cantitate de 34.5 carate şi poate fi decorată cu aur de 18 sau 24 de carate.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpă maşină nouă din lume

Vezi şi: (video) Record la Pebble Beach: Un Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpă maşină vândută vreodată la o licitaţie

Awain menţionează că orice cheie este compatibilă cu maşinile mărcilor: Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche, Mercedes-Benz. Dacă marca preferată nu este în listă, compania va avea grijă să se adapteze la preferinţele clientului.

Fiecare cheie vine cu o inscripţie despre seria limitată şi cu toate documentele certificate incluse, alături de o husă specială.

Poţi vedea varietatea de culori şi materiale, precum şi configura propria cheie, AICI.

Vezi şi: (video) Se vând plăcuţele „F1”! Dacă le-ar cumpăra cineva ar fi cele mai scumpe din lume

Vezi şi: (foto/video) Oficial: Iată care sunt cele mai scumpe anvelope din lume şi cât costă acestea

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/