(video) Citroen şi-a făcut un cadou simpatic cu ocazia aniversării unui secol de la fondare – Ami One Concept

În acest an, chiar în martie, compania Citroen sărbătorește 100 ani de la începutul producției de automobile. Programul evenimentelor festive va fi compus inclusiv din expoziții de modele istorice, oferte speciale ale diviziei mărcii care oferă maşini în arendă, diverse campanii pe reţelele de socializare, întâlniri ale proprietarilor de modele Citroen făcute în epoci diferite şi altele.

Printre toate vor exista şi două maşini conceptuale, proiectate pentru a arăta care va fi orientarea mărcii după primul secol de existenţă. Primul a fost prezentat chiar astăzi şi se numeşte Ami One, un fel de reîncarnare ultra modernă a lui Citroen 2CV, un automobil simplu şi ieftin care a fost unul din cele care au “automobilizat” atât Franţa, cât şi întreaga Europă după cel de-al Doilea Război Mondial.

https://www.youtube.com/watch?v=CpV-Gu7o1zg

Automobilul compact are doar 2.5 metri lungime, iar lăţimea şi înălţimea este de doar 1.5 metri. Conceptul are roţi cu jante de 18 inci, o greutate de 425 de kg, iar raza de întoarcere completă este de numai opt metri.

Cabina este la fel de simplă precum sunt toate celelalte: conţine doar două scaune cu o structură interesantă, două zone pentru depozitarea bagajelor, în spatele scaunelor, dar şi în faţa pasagerului din dreapta, dar şi un ecran mic de inci inci, integrat într-o cutie din spatele volanului de comun cu un head-up display.

De asemenea, în cutia din spatele volanului se mai găseşte un spaţiu dedicat pentru încărcarea wireless a telefoanelor, iar în dreapta volanului aşa-zisul “Drive-Pod”, un cilindru care conţine butonul Start-Stop, butonul de conectare a luminilor de avarie, selectorul regimurilor de rulare Drive, Neutral şi Reverse, dar şi o boxă cu Bluetooth şi cu butoane pentru controlul volumului.

Într-un mod evident, Citroen Ami One Concept nu poate ascunde sub vreo capotă un motor cu ardere internă şi de aceea rulează pe bază de energie electrică. Unitatea de propulsie este compusă dintr-un motor electric şi o baterie litiu-ion instalată în podea, însă despre care nu s-a menţionat nici un detaliu la capitol tehnic.

Totuşi, oficial ni se spune că, capacitatea acumulatorilor ar trebui să asigure o autonomie de deplasare de 100 de km, în timp ce încărcarea cu energie de la un terminal durează doar două ore.

Viteza maximă pe care o poate atinge este de numai 45 km/h, dar, din cauza acestei restricții, mașina poate fi certificată ca un cvadriciclu uşor, astfel încât este permis să fie folosită de la o vârstă de 16 ani, iar în Franţa chiar şi de la 14!

În conformitate cu ideea dezvoltatorilor, Ami One Concept este o maşinuţă de poate fi închiriată. Cu ajutorul unei aplicații mobile, oricine poate lua maşina pentru deplasări în formatul car sharing sau într-o arendă pe termen lung, de la cinci minute până la cinci ani!

Chiar și ușile conceptului pot fi deblocate exclusiv cu ajutorul unui smartphone: este nevoie de a scana un cod QR de pe ușă, iar apoi aplicația online va da comanda pentru a deschide lacătul automobilului. În cazul în care clienții optează pentru o arendă pe termen lung, aceştia pot alege locul de livrare a mașinii: la propria casa sau la cel mai apropiat punct de vânzare.

Premiera mondială a lui Citroen Ami One va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Al doilea concept va fi prezentat la sfârşit de primăvară în cadrul unui eveniment special organizat la Paris.

https://www.youtube.com/watch?v=b6iTZXOfJr0
https://www.youtube.com/watch?v=tX67ZpguMew
https://www.youtube.com/watch?v=0AE7RcuaXrs

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/