(video) GENEVA 2019: Noul Rimac C_Two va avea o nouă tehnologie de propulsie în versiunea finală

Cu programul de testare care a început de după Revelion, echipa celor de la Rimac îşi continuă munca grea privind dezvoltarea modelului C_Two deoarece se introduc noi tehnologii, și, drept urmare, maşina trece prin sute de încercări și proceduri pentru a fi asigurate că toate scopurile inițiale și cerințele de omologare globale sunt îndeplinite și depășite.

Lansat anul trecut, Rimac C_Two este cel mai puternic hipercar electric al momentului şi demonstrează experienţa companiei în sisteme de propulsie de înaltă performanţă pentru vehicule. Alimentat de un sistem cu patru motoare electrice, ce produc în total 1.914 CP şi un cuplu maxim disponibil instant de 2.300 Nm, C_Two este apt să accelereze de pe loc şi până la 97 de km/h în 1.85 secunde, 0-100 km/h în 1.97 secunde, iar la o viteză de 300 de km/h poate ajunge în 11.8 secunde.

O distanţă de 402 metri o parcurge în 9.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 415 km/h. Capacitatea bateriei de 120 kWh permite atingerea unei autonomii de 550 km, calculate în ciclul WLTP.

Toate aceste cifre au luat lumea prin surprindere, dar cu eforturile de dezvoltare noi, Rimac anunţă că modelul final va avea parte de mai multe upgrade-uri, dând de înţeles că va avea o nouă tehnologie de propulsie, detalii despre care se ţin deocamdată în secret. De asemenea, şeful companiei a spus la Salonul Auto de la Geneva că deja se construiesc prototipuri pre-serie care vor urma un curs intensiv de teste, iar din 2020 performanţele lui C_Two se vor simţi pe străzile din întreaga lume.

Tot la Salonul Auto de la Geneva, pe standul companiei, a fost expus un exemplar al hipercarului electric, finisat în culoarea Galactic White cu elemente din fibră de carbon de o culoare albastră intensă. Interiorul i-a fost personalizat in-house, cu elemente din fibră de carbon mată, completată de piele în culoare Petroleum Blue și cusături contrastante. Această specificație vorbește despre profilul elegant, dar electrizant al lui C_Two.

După cum am mai menţionat, Rimac intenționează să producă doar 150 de vehicule și este în prezent în procesul de omologare pentru piața mondială. Se preconizează că primele livrări vor avea loc în 2020. Potrivit informaţiilor din surse oficiale, C_Two a fost evaluat la aproximativ 1.8 milioane de euro. Toate exemplarele au fost vândute la aproape trei săptămâni după lansare!


Proiectarea, ingineria și producerea de sisteme cheie de electrificare pentru vehiculele de înaltă performanță rămâne misiunea prioritară a companiei lui Mate Rimac. Dublându-şi capacităţile pe parcursul anului 2018, acest start-up a reuşit într-un timp foarte scurt să devină un furnizor de baterii şi sisteme de propulsie, soluţii hardware și software, pentru mulți parteneri din industria auto pentru a alimenta cele mai performante super maşini electrice sau hibride.

Vezi şi: Niciodată nu s-ar fi aşteptat la asta! Porsche a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise