(video) New York 2019: Premieră mondială – Noul Lincoln Corsair

La Salonul Auto Internaţional de la New York şi americanii de la Lincoln au adus o maşină absolut nouă. Numit Corsair, acest SUV este făcut pe baza platformei modelului Ford Kuga/Escape de nouă generaţie, care a debutat la fel acum câteva zile.

Şi chiar dacă şi la formă se aseamănă puţin cu acesta, mai ales când este privit din lateral, Lincoln a făcut tot posibilul pentru ca înfăţişarea să-i fie în stilul fraţilor mai mari: Nautilus, Aviator şi Navigator.

https://www.youtube.com/watch?v=OSBsftJNMGQ

După cum l-am aranjat mai sus şi poate deja v-aţi dat seama, noul Corsair este cel mai “simplu” SUV din gama Lincoln. Modelul este lipsit de o suspensie pneumatică sau de un nivel de echipare de top Black Label, însă poate nici nu are nevoie de ele pentru că pe lângă faptul că este decent dotat, mai şi arată bine.

Sub capotă poate avea două motoare turbo marca Ford EcoBoost de 2.0 şi 2.3 litri, ambele cu câte patru cilindri. Primul produce 253 CP şi 373 Nm, iar al doilea 284 CP şi 420 Nm. Cutia de viteze este în ambele cazuri şi fără vreo alternativă una automată cu opt trepte. Pentru mai târziu a fost promisă şi o unitate de propulsie hibridă.

La capitolul suspensii foloseşte în premieră pe puntea din spate una cu bucşe (nişte perne de cauciuc), care oferă un comportament la rulare lin, absorbind direct impacturile care de altfel s-ar fi simțit în cabină. Opţional poate fi una cu amortizoare adaptive pe toate roţile.

Tracţiunea poate fi una faţă sau integrală în combinaţie cu primul motor, ori una integrală cu al doilea. Cea integrală foloseşte un ambreiaj multi-disc pentru a conecta şi a deconecta puntea din spate la nevoie.

Încă o dotare specială este un scut antifonic instalat între motor şi cabină pentru a reduce zgomotul care în mod normal ar fi pătruns mai mult în habitaclu. Mai există un sistem cu modurile de rulare Normal, Excite, Slippery, Deep Conditions şi Conserve.

Dacă la partea tehnică nu este poate WOW, aflaţi că setul de componente electronice şi dotări este destul de generos. Noul Corsair poate fi dotat cu un sistem activ de izolare fonică, un head-up display, un sistem multimedia SYNC 3 cu funcţie APP Link, un panou de bord digital cu o grafică frumoasă, punct de acces Wi-Fi, funcţie de folosire a telefonului drept cheie (cu profiluri care pot memora până la 80 de setări) şi un selector pentru modurile de rulare sus menţionate.

Și, așa cum este un automobil marca Lincoln, Corsair îl depăşeşte pe noul Ford Kuga la echipamente. În habitaclu se mai pot găsi nişte scaune frontale confortabile Perfect Position tapiţate cu piele (reglabile în 24 de poziţii, cu suport lombar, masaj, încălzire/ventilare), inserţii din lemn natural, ecran central multimedia de 8 inci, o consolă centrală “plutitoare”, un ecran de 12.3 inci în locul unui panou de bord tradiţional, un acoperiş panoramic imens, suprafaţă pentru încărcare wireless a telefoanelor şi altele. Vezi mai multe în documentul de mai jos.

O altă caracteristică interesantă sunt semnalele sonore unice, de exemplu când nu este închisă o uşă sau când nu este cuplată o centură, care sunt realizate în colaborare cu Detroit Symphony Orchestra, ca şi în cazul lui Aviator de exemplu. În total sunt disponibile şase teme audio.

Apropo, sistemul audio ce poate fi instalat la interior este unul premium de la Revel, special optimizat şi cu un total de 14 difuzoare.

Pasagerii din rândul al doilea vor aprecia spaţiul de acolo și flexibilitatea scaunelor datorită faptului că se pot glisa cu până la 152.4 mm și mai au opţiunea de a se rabata în proporţie 60/40 fold-flat sau split-bench opţional. Potrivit Lincoln, Corsair oferă aici mai mult spațiu decât multe SUV-uri de lux mai mari, precum fostul Mercedes-Benz GLS sau Tesla Model X. Portbagajul are un volum de 781.5 litri şi se poate extinde cu scaunele spate rabatate până la 1.631 de litri.

Pentru decorul interior au fost introduse şi trei teme generale: Beyond Blue cu o combinaţie de materiale în alb şi albastru, Cashew cu materiale în culorile tan şi negru, dar şi Medium Slate cu nuanţele soft gray şi Ebony.

https://youtu.be/6mV0LT5I3tU

Setul de asistenți electronici Co-Pilot360 include sistem de frânare automată, de monitorizare a unghiurilor moarte, de menţinere în bandă şi de comutare automată a fazei farurilor printre altele.

Suplimentar există complexul Co-Pilot360 Plus ce poate aduce suplimentar un cruise control adaptiv cu funcţie de asistenţă în ambuteiaje şi adaptare la limitele de viteză, sistem de centrare în bandă, sistem de ocolire automată a obstacolelor, sistem de frânare la deplasarea în marşarier şi unul de parcare automată absolut fără nici o intervenţie din partea şoferului, etc.

https://youtu.be/zE-ESKACHeQ

Cât costă noul şi atrăgătorul Lincoln Corsair nu se cunoaşte deocamdată. Vânzările vor demara până la sfârşitul acestui an.

Cel mai probabil preţul nu va fi unul exagerat de mare deoarece este totuşi cel mai accesibil SUV al mărcii şi va trebui să facă faţă unei concurenţe acerbe din partea unor modele ca Mercedes-Benz GLC, Lexus NX, Volvo XC60 sau Acura RDX.

Caracteristici detaliate:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/