(video) Premieră mondială: Noul Porsche 911 Cabriolet – pregătit deja pentru sezonul acoperișurilor deschise

La doar șase săptămâni după lansarea noii generaţii Porsche 911 Coupe, pe care am văzut-o pe viu chiar la Salonul Auto de la Los Angeles, atenția se îndreaptă acum spre modelul 911 Cabriolet!

Open-top-ul 911 continuă o tradiție de zeci de ani, stabilită de când Porsche a prezentat prototipul primului 911 Cabriolet la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt, în septembrie 1981. Atunci, atât clienții, cât și fanii au fost captivaţi instantaneu. Ulterior, prima variantă de tip open-top 911 a ieșit de pe linia de producție în 1982 și a fost o caracteristică constantă în gama de modele de atunci.

Versiunea deschisă a modelului 911 de nouă generaţie are la bord toate inovațiile coupeului. Una dintre caracteristicile avansate specifice este noul sistem hidraulic care face ca acoperișul să se deschidă și să se închidă mai repede.

Noul model dispune de aceleaşi linii ca şi ale coupeului, deși rămâne fără îndoială un model Porsche 911 în formă Cabriolet. Acoperişul realizat din material textil moale, complet instalat sau scos automat, are în partea posterioară un geam din sticlă integrat, în timp ce structura de susținere superioară conține elemente din magneziu, nişte arcuri care previn în mod sigur balonarea acoperișului la viteze ridicate.

Acoperişul soft poate fi deschis sau închis până la viteze de 50 km/h. Sistemul hidraulic care îl acţionează reduce timpul de deschidere până la aproximativ 12 secunde, în timp ce un deflector extensibil electric asigură faptul că gâturile pasagerilor sunt protejate de impactul vântului.

Modelul 911 Cabriolet este disponibil inițial ca un Carrera S cu tracțiune spate și Carrera 4S cu tracțiune integrală. Ambele se bazează pe un motor de boxer cu șase cilindri şi cu un volum de 2.981 cm³, care produce 450 CP la 6.500 rpm și un cuplu de 530 Nm între 2.300 și 5.000 rpm.

Eficacitatea sistemului de propulsie a fost mărită, iar emisiile reduse prin îmbunătățirea procesului de injecție; alte măsuri de optimizare au fost de asemenea implementate, cum ar fi un nou aspect pentru turbo compresoare și sistemul de răcire cu aer îmbunătăţit. Puterea este livrată de o nouă transmisie cu opt trepte şi dublu ambreiaj.

Modelul decapotabil Carrera S accelerează de pe loc şi până la 100 km/h în 3.9 secunde (cu pachetul opțional Sport Chrono: 3.7 secunde) și poate atinge viteze de până la 306 km/h. Versiunea 4S atinge o viteză maximă de 304 km/h și face sprintul 0-100 km/h în 3.8 secunde (cu pachetul opțional Sport Chrono: 3.6 secunde).

Noua poziție de montare a motorului face ca decapotabila să aibă o rigiditate torsională mai mare decât cea a predecesorul său. Pentru prima dată, șasiul sport care include şi Porsche Active Suspension Management (PASM) este disponibil pentru modelul 911 Cabriolet. Arcurile folosite sunt mai tari și mai scurte, barele anti-ruliu din față și din spate sunt mai rigide, iar șasiul per general a fost apropiat de pământ cu 10 mm.

Noul 911 Cabriolet arată mai lat, mai sigur și mai musculos decât predecesorul său. Aripile mai largi se aruncă peste jantele mari de 20 de inci de pe puntea din față și cele de 21 de inci de pe spate. Modelele cu tracțiune spate se potrivesc acum cu lățimea caroseriei modelelor cu tracţiune integrală.

Axa spate are un ecartament cu 44 mm mai mare. Ecartamentul punţii faţă este în general extins cu 45 mm, ceea ce revigorează o caracteristică tradițională din generațiile anterioare 911: o capotă prelungită cu o degajare distinctă în fața parbrizului. Ambele elemente prelungesc partea frontală a vehiculului și îi conferă un aspect dinamic.

Partea din spate a tuturor modelelor este dominată de spoilerul cu poziție variabilă și de bara de lumină continuă, fără sudură și cu aspect variabil. Cu excepția secțiunilor din față și din spate, întreaga caroserie este acum realizată din aluminiu.

Interiorul este distinctiv, cu linii curate, drepte și instrumente integrate care definesc panoul de bord. La fel ca în originalul 911, noul panou de bord acoperă toată lățimea dintre două nivele orizontale. Alături de turometrul analogic poziționat central, două afișaje subțiri digitale, fără rame, îl înconjoară şi oferă informațiile necesare șoferului.

De asemenea, acum, cu o dimensiune de 10.9 inci, ecranul central al Porsche Communication Management (PCM) poate fi operat rapid și fără a provoca o distragere a atenţiei de la drum.

Şi noul 911 Cabriolet dispune de sistemul introdus în premieră, Wet Mode, care este inclus ca o dotare standard. Această funcție detectează apa de pe șosea, precondiționează sistemele de comandă în consecință și avertizează șoferul, care poate apoi să seteze mașina pentru a se concentra asupra siguranței, prin simpla apăsare a unui buton sau prin utilizarea comutatorului de mod pe volan (pachetul Sport Chrono).

Printre alte dotări disponibile pe această decapotabilă se numără un sistemul de avertizare și asistență la frânare, bazat pe o cameră și disponibil în echipamentul standard, detectează riscul de coliziune frontală cu vehicule, pietoni și bicicliști și inițiază o procedură de avertizare sau frânare de urgență, dacă este necesar. Un sistem de asistenţă la parcare, care include şi o cameră video spate, completează configurația standard a modelului Cabriolet.

Opțiunile pentru modelul 911 Cabriolet includ în premieră un sistem Night Vision Assist cu o cameră termală ce poate vedea pe timp de noapte, precum și un cruise control adaptiv cu control automat al distanței, funcția stop-and-go și protecția reversibilă a ocupanților.

Modelul 911 Carrera S Cabriolet are în Germania un preţ de start cu TVA de 134.405 euro, iar un 911 Carrera 4S Cabriolet – 142.259 de euro. Noile maşini pot fi comandate acum. Premiera publică ar putea avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/