Aston Martin începe transferul complet pe motoare hibride şi electrice de la Mercedes-Benz

Concernul german Daimler a devenit recent cel mai mare acționar al producătorului auto Aston Martin, după ce i-a cumpărat 20% din acțiuni, iar acum britanicii își revizuiesc strategia pentru dezvoltarea gamei de modele, ținând cont de oportunitățile deschise pentru unificare.

Oficial, noul plan nu a fost încă făcut public, dar colegii de la Autocar i-au aflat principalele puncte.

Compania nu va reduce sau moderniza urgent gama actuală – modelele vor trece prin ciclul de producție programat din start, cu toate actualizările necesare. Dar chiar și mașinile, a căror lansare a fost planificată în viitorul apropiat, au căzut sub prevederile noului plan.

De exemplu, modelul sportiv cu motor poziţionat central Aston Martin Valhalla, care a debutat în format conceptual la Salonul Auto de la Geneva din 2019, a fost trimis spre reengineering, deși au fost procesate deja o mulțime de comenzi preplătite pentru mașină.

Proiectul propriei sale unităţi de propulsie hibride, cu un nou V6 de 3.0 litri la bază, a fost îngheţat, iar acum inginerii refac supercarul pentru a acomoda agregate AMG. Cel mai probabil, vorbim despre sistemul E PERFORMANCE cu motor V8. În această ordine de idei aflaţi că lansarea lui Valhalla în serie a fost amânată până în 2023.

https://autoblog.md/video-peste-815-cp-mercedes-amg-a-aratat-ce-agregate-vor-propulsa-o-noua-generatie-de-modele/

Aceeași unitate de propulsie electrificată va apărea în viitor şi pe modelele clasice cu motor sub capotă, precum sunt Vantage, DB11 și DBS Superleggera. Dar acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 2023.

În același timp, primul Aston Martin hibrid va apărea în acest an. Este vorba despre o versiune mild hybrid a modelului DBX, dotată cu un motor turbo cu şase cilindri în linie, marca AMG, asistat de un demaror-generator (aproximativ 430 CP). Un DBX plug-in hybrid este planificat pentru debut în 2023.

Iar primele maşini electrice ale companiei vor începe să apară pe piaţă din 2025. Vor exista atât sub formă de SUV-uri, cât şi coupeuri. Acestea vor fi create pe platforma Mercedes-Benz MEA, care stă la baza noului EQS prezentat recent. Toate vor fi asamblate la fabrica mărcii din Gaydon, Marea Britanie.

În cele din urmă, compania încă dorește să reînvie marca Lagonda, deși conceptul său s-a schimbat din nou. Modele originale, cel mai probabil, nu vor mai fi. În schimb, cele mai luxoase și mai scumpe versiuni ale modelelor Aston Martin vor fi lansate sub marca Lagonda. Într-o oarecare măsură va fi o analogie a Mercedes-Maybach.

Până în 2030, 90% dintre mașinile produse de Aston Martin vor fi hibride sau electrice, iar 10% vor rămâne pentru acele țări care nu se grăbesc să interzică maşinile cu motoare cu ardere internă. Prin urmare, planurile includ, de asemenea, lansarea unui SUV sport DBX S – doar cu un motor pe benzină care va genera aproximativ 630-650 CP.

Vezi şi:

https://autoblog.md/conducerea-aston-martin-lagonda-l-a-chemat-pe-seful-mercedes-amg-pentru-a-i-fi-director-executiv/

Cmentariile sunt închise