(video) LA Auto Show 2021: VinFast s-a lansat oficial în America cu două SUV-uri electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania VinFast originară din Vietnam, numită drept o surpriză în industria auto pentru că a reuşit să se pună pe picioare foarte rapid de la fondarea sa în 2017, a început în această vară operaţiuni în SUA şi Europa.

Salonul Auto de la Los Angeles a fost ales drept platformă pentru lansarea oficială pe piaţa nord-americană şi s-a făcut asta cu două SUV-uri full electrice!

Anunţurile făcute:

  • VinFast a deschis un nou sediu în Los Angeles. Investiția necesară în valoare de 20.5 milioane de dolari a fost oferită de autoritățile Californiei, iar numărul angajaților se ridică la 400!
  • Atât de mulți lucrători sunt necesari, inclusiv pentru a pune în aplicare următoarea fază – construcția propriei fabrici auto în California, care va costa 200 de milioane de dolari!
  • Începerea vânzărilor în Statele Unite și Canada este programată pentru sfârșitul anului 2022, dar la început vor fi mașini fabricate în Vietnam şi iată ce modele anume: VF e35 şi VF e36 sunt două SUV-uri produse pe baza unei platforme modulare proprii, în timp ce asupra designului a lucrat atelierul Pininfarina.
  • VF e35 este văzut un rival direct pentru Tesla Model Y. Măsoară 4.750 x 1.900 x 1.660 mm. Versiunea de bază dispune de un singur motor electric (204 CP/320 Nm), iar cea cu două motoare şi AWD oferă 408 CP şi 640 Nm (0-100 estimativ în 5.5 secunde). Cu o baterie litiu-ion de aproximativ 90 kWh autonomia se poate ridica până la 510 şi 460 km respectiv (estimativ în ciclu WLTP). Are standard 11 airbaguri şi mai mulţi asistenţi electronici moderni.
  • VF e36 este un SUV full-size cu trei rânduri de scaune, care măsoară 5.120 x 2.000 x 1.721 mm. Se oferă doar cu AWD, respectiv 408 CP şi 640 Nm (0-100 estimativ în 6.5 secunde). Sunt două opţiuni de baterie – aproximativ 90 kWh sau 106 kWh – pentru autonomie de până la 485 sau 680 km (estimativ în ciclu WLTP). Are standard 11 airbaguri şi mai mulţi asistenţi electronici moderni.
  • Inițial, compania VinFast a anunțat și versiuni ale acestora cu motoare pe benzină, dar pentru piețele de export sunt luate în considerare doar mașini electrice! Ambele modele noi au un interior unificat cu design simplu şi un singur monitor central de 15.4 inci care este responsabil pentru controlul tuturor funcţiilor. Drept panou de bord serveşte un head-up display. Se mai anunţă şi despre un sistem de pilotare semi automatizată cu LiDAR şi mai multe camere (nivel 3).

În Vietnam aceste mașini vor începe să fie produse din februarie 2022. Acolo VinFast şi-a construit în timp record o fabrică modernă cu o capacitate de 500.000 de mașini pe an (vezi cum arată în clipurile video de mai jos). Bateriile vor fi produse de asemenea local, în colaborare cu LG Chem.

Tot în primăvară ar trebui să apară informații mai detaliate despre aceste vehicule electrice pentru care se va oferi şi o garanţie de 10 ani!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:


Tot ce trebuie să ştii despre VinFast:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2021/11/About-VinFast-VinGroup-Vingroup-Technology-Ecosystem.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise