(video) Testat! Noul Hennessey Venom F5 poate rula cu mininum 437 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hennessey Performance anunţă că a atins cu noul Venom F5 o viteză de 437 km/h, însă asta nu este o limită. Această cifră a fost înregistrată pe pista Johnny Bohmer Proving Grounds din Florida, pe teritoriul Kennedy Space Center, unde echipa lui John Hennessey a efectuat o verificare finală a direcției, a sistemului de frânare, a motorului și a kitului aerodinamic de caroserie.

Adică, ca atare, nu a existat încă nicio încercare de a stabili un record de viteză maximă, dar rezultatul acestei sesiuni rămâne unul impresionant.

Amintim că la momentul prezentării, producătorul a declarat că Venom F5 este capabil să meargă cu peste 500 km/h! Totuşi, americanii încă nu se grăbesc cu dovezi: testele de viteză se vor relua mai aproape de sfârșitul acestui an, deoarece compania intenționează să se concentreze pe producție și să furnizeze clienților mai mult de o duzină de maşini până la sfârșitul acestui an – adică mai mult de jumătate din volumul planificat.

Hennessey Venom F5 este un hipercar cu tracțiune spate şi cu motor V8 twin-turbo de 6.6 litri, montat central, care generează 1.844 CP și 1.617 Nm. Conform datelor oficiale, este capabil să facă 0-100 km/h în 2.6 secunde, 0-200 în 4.7 secunde, 0-300 în 8.4 secunde şi 0-400 în 15.5 secunde.

Ar mai fi de notat un lucru curios, apropo. Cel puţin pe piaţa din SUA, automobilul nu vine cu niciun airbag şi nu poate fi omologat astfel la nivel federal, astfel încât legislația americană impune restricții asupra funcționării sale în baza reglementărilor Show and Display, putând fi înmatriculat în baza unor condiţii! Într-un an calendaristic nu poate fi condus pe drumurile publice mai mult de 2.500 de mile (puţin peste 4.000 de km), însă pentru majoritatea cumpărătorilor-colecționari este la sigur mai mult decât suficient.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise