(video) Noul Megane R.S. Trophy-R – toate detaliile despre cel mai performant Renault de serie
Renault dezvăluie toate detaliile despre noul deţinător al recordului de timp pe Nurburgring printre maşinile cu tracţiune pe puntea din faţă. Noul Megane R.S. Trophy-R este numit cel mai performant Renault lansat în serie şi are mai multe dotări interesante decât un simplu motor cu 300 de cai sub capotă.
Prin ce se deosebeşte deci modelul de un Megane R.S. Trophy? Vizual la exterior se remarcă prin:
- Capotă din material compozit şi carbon: greutate înjumătățită (doar 8 kg). Carbonul este utilizat pentru priza de aer NACA și căptușeală, în timp ce restul este din fibră de sticlă.
- Difuzorul din spate este în întregime din fibră de carbon.
- Designul jantelor din aliaj Fuji Light de 19 inci generează o economie de greutate de două kg per roată. Jantele opţionale Carbon Revolution mai pot economisi încă câte două kg per roată.
- Eşapamentul este făcut în colaborare cu cei de la Akrapovič. Este din titan şi economiseşte alte şase kilograme, în plus faţă de un sunet metalic mai accentuat.
- O punte posterioară nouă, specifică, care a permis reducerea greutăţii cu alte 38 de kg.
- Nişte prize de aer opţionale în locul luminilor de zi R.S. Vision specifice din bara de protecţie. Economisesc alte două kilograme.
- O baterie de înaltă performanță DESS (sistem dual de stocare a energiei) combinată cu o super capacitatea. O baterie din litiu DESS este disponibilă drept un accesoriu, oferind o reducere a greutăţii cu alte 4.5 kg.
Ce se ascunde la interior?
- Scaune de curse cu o formă monococă, marca Sabelt şi acoperite cu Alcantara (economisesc aproximativ 7 kg per scaun). Ambele locuri pot fi reglate pe trei nivele de înălțime. Centurile de siguranţă cu prindere în şase puncte sunt o opţiune.
- Un sub cadru mai ușor decât bancheta din spate (-25.3 kg dacă se alege), pentru a se potrivi cu un kit opțional cu patru roţi cu jante din carbon, cu capacele lor și curele. Această zonă este accesibilă direct prin portierele posterioare care rămân operaționale.
- Geamuri modelului sunt mai subțiri, cele posterioare nu pot fi deschise pentru că s-a renunţat la mecanismele necesare, iar luneta nu mai are un ştergător.
- Ecranul sistemului multimedia măsoară 7 inci, mai uşor cu 250 de grade decât cel de 8.7 inci. Camera video posterioară este păstrată pentru a evita orice risc de deteriorare a difuzorului din carbon în timpul manevrelor.
- Trei moduri de rulare selectabile prin sistemul Multi-Sense.
Ce are instalat pe şasiu?
- În primul rând un motor MR18 turbo, de 1.8 litri şi cu sistem de injecţie directă. Produce 300 CP la 6.000 de rpm şi 400 Nm la 3.200 rpm. Este echipat cu un filtru de particule şi corespunde standardului Euro 6d. Turbo compresorul din dotare foloseşte o tehnologie din F1, se roteşte până la 200.000 de rpm şi foloseşte un rulment cu bile ceramice pentru a reduce aşa-zisul turbo lag. Poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu şase trepte pentru că este mai uşoară decât un EDC.
- În combinaţie cu o tracţiune faţă poate face 0-100 km/h în 5.4 secunde, 80-120 km/h în 2.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 262 km/h.
- Are un şasiu cu geometrie proprie și un diferențial Torsen cu alunecare limitată.
- Puntea din spate sub formă de H este specifică pentru acest model şi mai uşoară.
- Anvelopele pe care le foloseşte sunt Bridgestone Potenza S007, cu marcaje Renault Sport şi TROPHY-R pe acestea.
- Mecanismele de frânare sunt compozite cu discuri de 355 mm pe puntea din faţă şi cu etriere Brembo de 42 mm cu câte patru pistoane. Opţional sunt disponibile mecanisme carbo-ceramice de la Brembo pentru puntea din faţă, cu discuri de 390 de mm care ocupă aproape tot spaţiul după jantele de 19 inci. Aceste discuri mai sunt acoperite cu etriere Brembo Gold cu câte patru pistoane (două superioare au câte 44 de mm, iar cele două inferioare câte 40 mm). Cu ele vin şi nişte sisteme ABS/ESP calibrate.
- Amortizoare de şoc de la Öhlins. Cele din față pot fi ajustate pentru a schimba înălțimea corpului maşinii și pentru comprimare/decomprimare, la fel şi cele din spate (dar până la 16 mm din cauza arcurilor scurte).
- Greutatea totală a maşinii este de 1.306 kg (vs 1.419 ale modelului R.S. Trophy).
Startul vânzărilor noului Renault Megane R.S. Trophy-R este programat pentru sfârşitul anului curent. Doar 500 de exemplare vor exista. Preţul de bază este de 55.000 de euro în Franţa!
Maşina poate fi văzută în aceste zile şi la Festivalul de Viteză de la Goodwood, LIVE AICI!
Toate detaliile despre noul Megane R.S. Trophy-R:
GALERIE VIDEO:
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise