(video) Imagini rare şi unice din culisele producţiei celui mai puternic Ferrari de serie din istorie

Ataşăm în acest articol imagini care nu prea au nevoie de comentarii şi care trebuie vizualizate în linişte cu cea mai mare admiraţie. Clipul cu o durată de aproximativ 10 minute ne arată secvenţe rare din interiorul uzinei Ferrari din Maranello, Italia, acolo unde cele mai avansate tehnici de producție și cei mai pricepuți meşteri se combină pentru a crea noul SF90 Stradale – cel mai puternic Ferrari de serie din istorie.

Producţia automobilelor Ferrari este realizată în mare parte manual, acesta fiind şi motivul principal pentru care coada formată în rândul clienţilor ce îşi aşteaptă comanda se întinde şi în prezent pentru câţiva ani înainte.

Pentru că este primul autovehicul de tip PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), cu mai multe componente electrice importante alături de motoru-i V12 asamblat şi el manual, procesul de producţie a modelului este şi mai complex comparativ cu a-l altora. Nu trebuie să uităm nici de faptul că SF90 este cel mai avansat din punct de vedere aerodinamic automobil din istoria modernă a companiei, plus unul dintre cele mai dezvoltate la capitolul tehnologii digitale inclusiv.

Nu ştim cu exactitate cât durează producţia cap-coadă a unui exemplar SF90 Stradale, însă din informaţiile disponibile în spaţiul online, pregătirea celui mai accesibil model al mărcii, California, care ulterior s-a transformat în Portofino, ar dura aproximativ trei săptămâni de muncă.

Respectiv, pentru că este mai complex în producţie, mai scump şi necesită a-i fi verificaţi toţi parametrii înainte de livrare pentru a fi perfect funcţional, nu ne-am uimi dacă am afla că pentru acest supercar ar fi necesară cel puţin o lună de zile de muncă.

Amintim că noul SF90 Stradale produce în total 1.000 de CP şi 800 Nm de cuplu (acest cuplu îl generează doar motorul cu ardere internă, pentru comparaţie monopostul actual de F1 generează 990 CP), are un raport greutate-putere de 1.57 kg/CP şi produce 390 kg de forţă de apăsare la o viteză de 250 de km/h.

La bază are un cel mai puternic V8 din istoria mărcii, unitate bi-turbo de 3.9 litri (practic de 4 litri, datorită volumului crescut de la 3.902 la 3.990 cm³), cu unghi V de 90 de grade, care produce 780 de CP. Mai este asistat de trei electromotoare cu un total de 220 de CP: unul pe puntea din spate, cunoscut sub denumirea de MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) şi localizat între motorul pe benzină şi noua cutie de viteze automată cu opt trepte şi dublu ambreiaj, alături de alte două pe puntea din faţă.

Motoarele electrice îşi iau energia de la o baterie litiu-ion cu o capacitate de 7.9 kWh, care asigură şi o autonomie de 25 de km ce pot fi rulaţi doar cu electricitate. În acest regim, viteza maximă este limitată la 135 de km/h şi se folosesc doar motoarele electrice ale punţii frontale pentru mişcare.

Caracteristicile dinamice ale primului Ferrari cu tracţiune integrală sunt: 0-100 km/h în 2.5 secunde, 0-200 km/h în 6.7 secunde şi o viteză maximă de 340 km/h!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Un moldovean a făcut cunoştinţă în exclusivitate cu primul Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano din Londra

(foto) Prototipul de teste al primului SUV Ferrari şi-a schimbat “caroseria”. Iată cum ar putea arăta

(video) Noul Ferrari Roma se prezintă în detalii, în imagini suplimentare şi într-un clip oficial superb

Cmentariile sunt închise