(foto) Incredibil, dar adevărat! Prețul celui mai scump VW Passat te face să te gândești la un Touareg R

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un articol pe care l-am fi inclus în seria noastră #Nu e glumă, de 1 aprilie, însă pe care nu am reușit să-l publicăm ieri. Aflați că noua generație VW Passat a devenit atât de scumpă, încât prețul îi poate fi mai mare decât cel pentru un VW Touareg! Și vorbim despre prețuri germane!

Să fie un motiv al scumpirii faptul că Passat B9 nu se mai produce în Germania, ci în Slovacia?

Noul VW Passat poate fi comandat de la sfârșit de martie. Este oferit doar în caroserie break și în patru echipări: standard, Business, Elegance și R-Line.

Prețul de bază al modelului este destul de piperat: 39.995 de euro! Pentru comparație noul Tiguan costă minimum 41.940 de euro. Un Arteon Shooting Brake costă minimum 49.330 euro, iar noul ID.7 Tourer – de la 54.795 euro.

De banii aceștia se oferă o mașină cu motorizare mild hybrid eTSI de 1.5 litri (150 CP), tracțiune față și cutie DSG în șapte trepte.

Însă dacă ar fi de configurat modelul în echiparea de top și cu toate opțiunile incluse, prețul final devine mai mult decât dublu!

Modelul în echiparea R-Line costă de la 53.470 de euro. Iar dacă adăugăm doar motorizarea de top plug-in hybrid (272 CP, dar cu același benzinar de 1.5 litri la bază), prețul urcă până la 63.920 de euro.

Bifând toate opțiunile valabile, inclusiv un cârlig de remorcare de 1200 de euro care e mai scump decât sistemul audio de top de 700 W (900 de euro), plus accesorii, se poate ajunge la practic 85.000 de euro! Deci cât două Passat-uri de bază cu ceva dotări!

Și acum încă o comparație. Cel mai ieftin VW Touareg costă de la 69.200 de euro. Primești în schimb un SUV cu AWD, cutie în opt trepte și turbodiesel cu 231 de cai.

Iar de la 85.000 de euro nu este mult până la 93.870 de euro. Atât e prețul de start al unui Touareg R cu 462 CP, adică vârful de gamă!

Cmentariile sunt închise