(video) Tanc pe roți! Noul M-Hero 917 se pregătește pentru export în Europa și Orientul Mijlociu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul M-Hero 917 este un SUV electric lansat în august 2023 și disponibil deocamdată doar în China. Însă urmează în scurt timp și lansarea în străinătate deoarece s-a finisat o sesiune de teste de adaptabilitate. Vor exista două specificații: una pentru Europa și alta pentru Orientul Mijlociu.

Dongfeng a menționat în mod special că dorește să se concentreze pe Germania, Franța, Suedia și Norvegia ca țări reprezentative în ceea ce privește studiile de piață din UE și pe Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Arabia Saudită în ceea ce privește Orientul Mijlociu.

În UE, echipa de testare se va concentra pe scenarii de utilizare a mașinilor, cum ar fi traseele montane, deplasările în zonele de coastă, la cumpărături și altele de rutină zilnică. Aceasta va angaja șoferi europeni și va colecta feedback-ul și opiniile utilizatorilor locali. Pentru Orientul Mijlociu, testele vor acoperi performanțele de conducere în deșert la temperaturi ridicate.

Am văzut mașina prima dată chiar de curând: (video) Noul Lexus GX, Volvo EM90, CATL, M-Hero, Jetta la Auto China 2024: Reportaj AutoBlog.MD

Caracteristici cheie:

  • M-Hero sau MHero (Mengshi, în chineză) este o marcă independentă din cadrul gigantului auto de stat Dongfeng. Inițial, Mengshi a fost o linie de vehicule militare blindate care erau certificate pentru a putea utiliza și drumuri publice.
  • Modelul 917 este primul produs și se remarcă printr-un design exterior destul de sălbatic. Și chiar dacă pare impunător, nu este un SUV de peste cinci metri lungime. Măsoară 4987 x 2080 x 1935 x 2950 mm. Pentru comparație, concurentul său mai scump Yangwang U8 are 5319 mm (cu roata de rezervă)

M-Hero 917 utilizează o platformă dedicată – prima din China de tip skateboard și dedicată pentru off-road. Aceasta îi permite mașinii să fie atât complet electrică, cât și hibridă.

  • Versiunea electrică propune patru motoare electrice și o putere maximă de 800 kW (1088 CP/1400 Nm). Cu această putere și având o greutate de 3293 kg este capabil de 0-100 km/h în 4.2 secunde. Energia provine dintr-o baterie NMC impunătoare de 142.7 kWh, marca CATL. Autonomia se ridică la 450 km (WLTP).
  • Versiunea EREV are trei motoare electrice cu un total de 600 kW (816 CP/1050 Nm, 0-100 în șase secunde) și 3130 kg.
    • Sub capotă mai există un benzinar turbo de 1.5 litri (197 CP), însă care servește doar drept generator de energie electrică pentru a încărca bateria și nu transferă cuplu la roți (hibrid în serie).
    • Bateria NMC de la CATL are o capacitate de 65.8 kWh (155 km autonomie), iar rezervorul de benzină are un volum de 85 litri. Autonomia mixtă declarată – 750 km (WLTP).

Caracteristici off-road

  • Gardă la sol standard – până la 230 mm. În poziție off-road – până la 335 mm. Corpul mașinii, din poziția standard, poate fi ridicat cu 105 mm sau coborât cu 45 mm. Vine cu anvelope standard Pirelli SCORPION™275/65 R20 HT, opționale fiind SCORPION™275/65 R20 AT, dar și niște jante forjate.
  • În poziția off-road, unghiurile de atac, rampă și degajare constituie 36.8, 37.5 și 27.9 grade. Mașina poate merge pe rampe/pante cu un unghi de 45 grade (100% declivitate). Mai poate parcurge vaduri de apă cu o adâncime de 900 mm.
  • Are roți directoare posterioare care pot întoarce până la 10.6 grade. Raza minimă de viraj constituie astfel 5.1 metri.
  • Mai dispune de trei diferențiale, funcție de șasiu transparent, cârlig de remorcare, mod de mișcare Crab și Creeping, funcție de power bank și multe altele.
  • Suspensia este una cu un setup independent cu două brațe pe ambele punți. Are perne de aer și amortizoare adaptive CDC, dar și funcție Magic Carpet Body Stability Control. Frânele sunt cu discuri ventilate și etrieri Brembo.

Interior

  • Designul interior combină forme brutale, dar combinate cu unele soluții interesante și materiale calitative. Planșa de bord poate conține două monitoare de 12.3 inchi și unul central de 15.6 inchi.
  • Sunt valabile cinci locuri pentru pasageri. Toate scaunele pot avea până și masaj. Sistemul audio are 16 difuzoare. Se declară suport pentru Apple CarPlay.
  • SUV-ul poate fi dotat și cu o serie de accesorii din fabrică, inclusiv o dronă care poate urmări mașina și ateriza/decola de pe acoperiș. Vezi toată lista de dotări.

Prețul versiunii hibride în China este echivalentul a 82.000 de euro, iar al celei electrice – 88.850 de euro. Modelul de export se va numi MHero 1 și va avea port de încărcare CCS 2.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise