(video) Toyota și-a anunțat o revenire în Formula 1! Iată în ce format

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

TOYOTA GAZOO Racing (TGR) și MoneyGram Haas F1 Team au anunțat că au încheiat un acord de bază privind un parteneriat tehnic, referitor la dezvoltarea vehiculelor echipei F1 și eforturile de colaborare. Prin acest parteneriat, cele două părți își propun să contribuie la dezvoltarea industriei auto prin crearea unui mediu în care tinerii piloți, ingineri și mecanici japonezi pot dobândi experiență și se pot dezvolta în F1.

În cadrul noului acord multianual, ambele părți vor face schimb de expertiză și cunoștințe, precum și de resurse – TOYOTA GAZOO Racing oferind servicii de design, tehnice și de producție, în timp ce MoneyGram Haas F1 Team va oferi în schimb expertiză tehnică și beneficii comerciale.

TGR continuă să concureze în sporturile cu motor pentru a perfecționa cele trei elemente esențiale ale producției de automobile: oamenii, pipeline-ul* și produsul. În cadrul metodei de fabricare a automobilelor „driver-first”, susținută cu tărie de președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, automobilele sunt defectate și reparate în mod repetat în arena sporturilor cu motor, iar feedback-ul șoferilor profesioniști este încorporat complet în dezvoltarea vehiculelor de serie.

În eforturile recente de a consolida această abordare, există o nevoie tot mai mare de a îmbunătăți oamenii prin dezvoltarea șoferilor, inginerilor și mecanicilor, de a utiliza în mod eficient conducta de analiză și utilizare a datelor și de a aplica cunoștințele obținute la produse prin dezvoltarea vehiculelor.

Prin parteneriatul tehnic anunțat, TGR intenționează să consolideze și mai mult oameni cheie și să-i învețe pipeline-ul MoneyGram Haas F1 Team, care este unul dintre punctele forte ale echipei în F1, pentru a accelera crearea de mașini din ce în ce mai bune pentru sporturile cu motor.

În mod specific, acordul presupune participarea la teste cu monoposturi a reprezentanților TGR pentru formarea piloților, inginerilor și mecanicilor. Acest lucru le va permite piloților să dobândească experiență de conducere în F1, iar inginerilor și mecanicilor să învețe cum să analizeze cantități mari de date, cum ar fi datele de conducere, pentru a opera în mod eficient un pipeline în acest sens la TGR.

Acordul prevede, de asemenea, participarea inginerilor și mecanicilor TGR la dezvoltarea aerodinamicii mașinilor de curse ale echipei MoneyGram Haas F1 Team pentru a cultiva resurse umane – participanții proiectând și fabricând piese din fibră de carbon în medii operaționale extreme simulate – care pot juca roluri active în prima linie a vârfului sporturilor cu motor și pot reflecta tehnologia și cunoștințele dobândite în vehiculele de producție.

Împărtășind dorința de a contribui la sporturile cu motor și la industria auto prin dezvoltarea resurselor umane, TGR și MoneyGram Haas F1 Team intenționează să își continue inițiativele pentru consolidarea echipelor lor de curse.

Haas a dat asigurări că va continua să folosească motoare Ferrari și acest nou parteneriat cu noul ”sponsor” nu va fi un impediment.

Amintim că Toyota revine astfel în Formula 1 pentru prima dată din 2009. Până atunci, constructorul japonez a petrecut opt sezoane în F1 în calitate de echipă și furnizor de motoare, obținând 13 podiumuri și un loc patru în campionatul constructorilor.

*Cunoștințe și infrastructură pentru partajarea în mai multe puncte a unor cantități mari de date, cum ar fi datele de conducere din timpul cursei, analiza imediată a acestor date și utilizarea promptă a acestora în planificarea strategică pentru cursa în cauză.

Vezi și: Guenther Steiner a părăsit șefia echipei Haas F1. Cine a fost pus în locul său

Cmentariile sunt închise