Alţi 20 de bani pentru benzina 95! Continuă ascensiunea prețului spre 26 de lei

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Menţiune importantă! Orice articol de acest gen se referă la preţurile carburanţilor comercializați pe teritoriul Republicii Moldova!

Se scumpeşte petrolul, se scumpesc şi produsele petroliere derivate, inclusiv în Republica Moldova. Prețurile petrolului au crescut şi în această zi de miercuri, 25 ianuarie, în condițiile în care optimismul cu privire la o redresare a cererii în China și decizia așteptată a marilor producători de petrol a compensat temerile legate de o recesiune globală, informează Reuters.

Țițeiul Brent a crescut în preț cu 0.3%, până la 86.35 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 2.3% în sesiunea precedentă. Iar cel american (WTI) a crescut cu 0.2%, la 80,26 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 1.8% marți.

Pe 24 ianuarie, prețul petrolului a crescut la un maxim de la începutul lunii decembrie din 2022.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata