BMW X4, XM și Seria 8 vor dispărea din gamă. Va reveni în schimb Seria 6

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un zvon din 2023 se confirmă! O nouă generație de BMW X4 nu va exista! Oficialii companiei le-au spus colegilor de la Motor1 Italia că rivalul lui Mercedes-Benz GLC Coupe nu va mai trăi pentru a vedea o altă generație.

În practică, a explicat BMW, clienții mai tineri care intră pentru prima dată în lumea BMW, se pot uita la noul X2 care a devenit mai măricel. Cei care vizează un vârf de gamă pot conta pe X6, mai mare.

Pe de altă parte, pentru cei care caută un SUV de dimensiuni similare cu X4, mașina “ideală” va fi noul X3, care între timp a devenit mai sportiv.

Planurile concernului BMW pentru următorii ani prevăd și readucerea în gama de modele a familiei Seria 6

După cum scrie Automotive News, cu referire la sursele proprii, noua Seria 6 în caroserii coupe/cabrio ar putea fi în cele din urmă singurul model cu două uși. În plus, BMW analizează serios perspectiva de a renunța la controversatul crossover XM.

BMW intenționează să readucă la viață Seria 6 în 2026, potrivit unor surse din rândul furnizorilor de componente auto. Mașina va avea la bază o platformă care suportă atât motoare tradiționale, motorizări hibride, cât și complet electrice. Producția va demara la fabrica BMW Dingolfing din iulie 2026.

Potrivit unei ipoteze, BMW se așteaptă ca modelul de nișă, orientat pe dinamică, să aibă doar de beneficiat din electrificare, cu atât mai mult cu cât noul Seria 6 poate înlocui în gama de modele Seria 4 și Seria 8. Acestea din urmă se află în prezent în a doua jumătate a ciclului de viață al generațiilor actuale.

Potrivit AutoForecast Solutions, producția Seriei 8 se va încheia la mijlocul anului 2026, fără a fi planificat un succesor. Rivalul fostului S-Class Coupe nu a reușit să facă impresie din cauza prețului său de șase cifre. Doar în SUA, vânzările au scăzut anul trecut cu 26% de la vârful atins în 2021.

La începutul anului 2020, retailerii s-au plâns că Seria 8 a primit un sprijin de marketing inadecvat, în timp ce configurațiile multiple au lăsat unii dealeri cu un exces de inventar. Modelul a fost oferit peste ocean cu până la 15 echipări și pachete!

Seria 4 și XM

Producția Seriei 4 pe benzină se va încheia la sfârșitul anului 2028, a declarat AutoForecast Solutions.
Se așteaptă ca următoarea generație Seria 4 să fie exclusiv electrică și să înlocuiască sedanul i4 alimentat cu baterii, cu caroserii coupe/cabrio.

De asemenea, se vehiculează că BMW nu are de gând să dezvolte o nouă generație de XM, model care a fost lansat drept aniversar. Ciclul de viață îi este de până în 2028. Unele informații anterioare spuneau că va fi înlocuit cu un EV (G79) cu aceeași denumire, dar planurile au fost anulate.

Se presupune că publicul BMW M nu a apreciat poziționarea ambiguă a XM combinată cu designul controversat și prețul ridicat.

Vicepreședintele AutoForecast Solutions, Sam Fiorani, a declarat că mai multe modele tradiționale pe benzină vor dispărea, deoarece BMW își propune ca vehiculele electrice să reprezinte jumătate din vânzările mărcii până în 2030.

Cmentariile sunt închise