Cel mai vândut SUV din România şi Republica Moldova a atins borna de 500000 de unităţi produse

La sfârșitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de montaj a exemplarului Duster cu nr. 500.000, un SUV 4×4 în echipare Prestige cu motorizare 1.3 TCE 150 CP şi vopsit în culoarea Rouge Fusion.

Este vorba de a doua generație a unui model iconic pentru România și Groupe Renault, lansat în urmă cu 2 ani la Salonul Auto de la Frankfurt. Beneficiarul acestui model emblematic este un client din Franța.

Prima generație Duster a intrat în fabricație în anul 2010, iar de atunci peste 1.7 milioane de unităţi au fost produse în România, la Mioveni. Principalele piețe de export sunt Franța, Italia și Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de țări.

Zilnic, actualmente, la Uzina Vehicule Dacia se produc 1.400 de mașini, 1.050 dintre care sunt modele Duster.

“Succesul, în orice domeniu, se bazează pe oameni competenți, serioși și responsabili. Așa este și la Dacia. Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulțumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili și riguroși pentru a ne menține competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive și apreciate de clienții noștri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.

Noul Duster este cel mai vândut SUV pe piața din România și al doilea cel mai vândut model pe piața autohtonă, după Logan, o situaţie similară fiind înregistrată şi pe piaţa din Republica Moldova. A fost desemnat “Mașina Anului 2018 în România”, iar celebra publicație britanică The Sun i-a acordat titlul “Value Car of the Year” în cadrul unei gale tradiționale.

Test Drive: Dacia Duster Techroad 1.3 TCe cu 150 de cai putere

Angajații și clienții se află în centrul transformărilor Uzinei Vehicule Dacia. O uzină modernă și mai adaptată schimbărilor, cu multe dintre procese de fabricație, automatizate.

De-a lungul a peste cinci decenii, uzina a produs peste 6.8 milioane de vehicule. S-au fabricat generații din 8 modele diferite: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster.

În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume. În prezent, un vehicul iese de pe banda de montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

Dacia produce în România 350.000 de autoturisme pe an. La acestea se adaugă peste 500.000 de motoare și aproximativ 500.000 de cutii de viteze, din care 80% merg la export prin intermediul Direcţiei Logistice Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, Alliance International Logistics Network (AILN).

Vezi şi:

Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia de la Mioveni a produs două milioane de motoare TCe

(video) Premieră pentru Dacia Duster! Primul motor pe benzină cu doar trei cilindri, made in România

Cele mai fiabile mărci şi maşini! Peugeot şi Mitsubishi lideri, iar Dacia stă mai bine decât producătorii premium germani

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/