(foto) 370 de CP sub capota noului CUPRA Formentor? Nicio problemă pentru ABT Sportsline

Marca spaniolă CUPRA este bine cunoscută pentru producerea de vehicule dinamice pe bază de maşini SEAT. Însă noul SUV coupe Formentor a devenit recent primul model individual al acestui brand, unul care prezintă un corp complet unic.

Cu toate acestea, șoferii sportivi și ambițioși nu sunt atrași doar de liniile sale dinamice. Modelul de top poate livra 310 CP și 400 Nm dintr-un motor turbo pe benzină.

Mai mult, suspensia activă standard (cu amortizoare adaptive) a fost concepută împreună cu pilotul de curse Mattias Ekström, care a condus în DTM pentru ABT Sportsline în trecut.

Având în vedere colaborarea strânsă cu marca spaniolă, este de la sine înțeles că bavarezii sunt disponibili să optimizeze și noul Formentor, așa cum au făcut anterior cu Ateca. Acesta este motivul pentru care cel mai mare specialist în piese de schimb și performanță auto din lume, pentru maşini Audi și VW, introduce, printre altele, un upgrade de performanță ABT Power care îi sporeşte puterea până la 370 CP, iar cuplul până la 450 Nm.

Pentru acest proces este utilizată unitatea de control de înaltă tehnologie ABT Engine Control (AEC), care nu numai că oferă valori impresionante. Creșterea cu 60 CP și 50 Nm se reflectă și în accelerație, astfel încât sprintul 0-100 km/h îl poate realiza acum în doar 4.6 secunde (standard în 4.9 secunde). Pentru comparaţie, un Porsche 718 Boxster GTS 4.0 poate face exerciţiul în 4.5 secunde.

Pentru cei care doresc să sporească caracteristicile dinamice şi cu o notă emoţională acustică trebuie să ştie că de la sfârșitul primului trimestru al anului curent va fi disponibil un sistem de evacuare a gazelor de eşapament marca ABT, cu patru terminaţii. Diametrul terminaţiilor din oţel inoxidabil negre mat este de 102 mm.

Suplimentar, nişte arcuri de suspensie ABT sunt disponibile ca opțiune pentru suspensia-i activă standard, ceea ce facilitează o micşorare a gărzii la sol cu până la 35 mm.

Oferta ABT Sportline nu este completă dacă nu conţine şi jante de producţie proprie. Pentru CUPRA Formentor se oferă modelul ABT Sport GR de 20 de inci (cel din imagini) – o jantă concavă prelucrată cu diamant la suprafaţă şi finisată într-un negru mat. Opţional este disponibilă într-un negru lucios şi cu o flanşă polişată.

Opțiunile suplimentare de jante includ modelele de 19 inci ABT DR și ER-C, precum și modelul FR de 20 de inci.

Cmentariile sunt închise