(foto) Apariţie rară! O Toyota Supra Turbo A80 a fost văzută în Chişinău

Dacă va veni în Moldova vreodată vreun exemplar Supra de nouă generaţie, care să fie înmatriculat şi să poată exploata drumurile publice, nu putem şti. Până atunci însă putem admira, cert este că destul de rar, exemplare din generaţii mai vechi, precum este şi această Supra A80, văzută în capitală, pe bd. Decebal.

Coupeul sport legendar este înmatriculat în Marea Britanie şi are volan pe dreapta în mod evident. Proprietarul l-a sigur ar face parte din comunitatea locală Supra, asta pentru că piaţa britanică a fost una dintre cele mai importante în ochii producătorului şi există chiar un club recunoscut oficial, membrii căruia au avut ocazia printre primii din lume să vadă noua Supra A90.

Exemplarul este unul dintre cele produse înainte de facelift, mai exact în perioada mai 1993 – martie 1996. Mai mult decât atât, automobilul cu o greutate de 1.585 kg este într-o versiune Turbo, ceea ce înseamnă că sub capotă are un propulsor twin-turbo 2JZ-GTE (pe alte pieţe exista şi cu un agregat natural aspirat), de 2.997 cm3 şi cu şase cilindri în linie, care produce 330 CP şi 441 Nm de cuplu!

O astfel de maşină poate accelera de pe loc şi până la 97 km/h în doar 4.6 secunde. Mai poate parcurge un sfert de milă (402 metri) în 13.1 secunde, cu o viteză de 175 km/h la ieşire. Versiunea turbo are o viteză maximă testată de 257 km/h, dar aceasta este limitată la 180 km/h în Japonia și la 250 km/h pe piețele internaţionale. Versiunile în specificaţie europeană se deosebesc prin acea priză de aer pe capotă.

Cutia de viteze poate fi manuală în şase trepte sau automată în patru rapoarte, în timp ce tracţiunea doar spate! Dacă proprietarul acestei maşini a operat careva modificări pentru a mai stoarce putere, asta pentru că acest propulsor acceptă foarte bine intervenţii, nu se cunoaşte. Cert este că şi-a schimbat jantele la roţi pe unele marca BBS.

Anterior un exemplar a fost văzut şi la vama Leuşeni:

https://autoblog.md/foto-un-sportcar-toyota-supra-fost-vazut-la-vama-leuseni/

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-vezi-ce-poate-o-toyota-supra-a80-cu-1239-cp-sub-capota-pe-autobahn-e-incredibil/

Cmentariile sunt închise