(foto) Două modele Ford pe care le-am testat în această toamnă vor ajunge în parcurile poliţiei britanice

Două maşini de marcă Ford, cu o serie de caracteristici sportive, vor fi probate de forţele de poliţie de pe întreg teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. Automobilele au fost pregătite corespunzător (cu livrea, sirene, girofare, staţii radio, etc) de echipa specială Ford Special Vehicle Preparation din Essex.

Primii care vor pune mâna pe ele vor fi poliţiştii din South Wales, care le vor folosi atât pe şoselele magistrale pentru stoparea vitezomanilor, cât şi pentru acces în unele dintre cele complicate locaţii rurale pentru a-i urmări pe cei ar putea scăpa pe pietriș, noroi și nisip, respectiv.

Mai exact este vorba despre noul Ford Ranger Raptor, un pickup cu gardă la sol de 283 mm, tracţiune integrală, amortizoare de şoc FOX şi un mod de cursă în deșert Baja. Sub capotă are un motor biturbo Ecoblue de 2.0 litri, ce produce 213 CP şi 500 Nm de cuplu, cuplat la o cutie de viteze automată cu 10 trepte! Deşi face 0-100 km/h în 10.5 secunde, poate rula prin off-road cu maxim 170 de km/h!

De cealaltă parte este noul Ford Focus ST în caroserie break. Despre acesta se menţionează că poate rula cu o viteză maximă de 250 de km/h, fapt care este posibil doar cu una dintre variantele de motorizare: un benzinar EcoBoost de 2.3 litri care produce 280 de CP şi 420 Nm de cuplu! Cu o cutie manuală de viteze cu şase trepte poate face 0-100 de km/h în 5.8 secunde, deşi există şi opţiunea unei transmisii automate cu şapte rapoarte.

Ambele modele le-am testat şi noi în cadrul unui eveniment unic în această toamnă. Reportajul cu pickup-ul urmează să apară pe canal în cel mai scurt timp!

https://autoblog.md/video-test-drive-noul-ford-focus-st-hot-hatchul-cu-280-de-cai-putere/

Vezi şi:

Prima ţară din lume în care noul BMW M5 Competition a devenit şi cea mai rapidă maşină de poliţie

Skoda Kodiaq RS a devenit maşină de poliţie pentru urmăriri

https://autoblog.md/video-volvo-ne-spune-de-ce-v90-este-o-masina-buna-pentru-fi-folosita-de-politie/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/