(foto) Noile modele Maserati GranTurismo şi Grecale au ieşit oficial la teste

Maserati a făcut publice înainte fotografilor spioni primele imagini cu prototipul de teste a noii generaţii a modelului GranTurismo, scos la plimbare pe străzile din Modena de către divizia Maserati Innovation Lab.

Mașina este încă camuflată, dar nu mai este un mule (prototip ascuns sub caroseria altei maşini cunoscute), ci una complet finisată, cu caroserie proprie și chiar cu echipament de iluminat gata făcut.

Suprapunerile volumetrice ascund în continuare relieful capotei, forma panourilor laterale și a montanților posteriori, dar, în general, este clar că GranTurismo își va păstra silueta și proporțiile de corp recunoscute. Farurile sunt mai mici, în stilul lui MC20, iar grila de radiator poartă o formă ovală.

Apropo, folia pentru camuflaj a fost creată special pentru acest model, deoarece se poate vedea inscripția GranTurismo pe aceasta. Iar prototipul din imagini ar purta şi un set de jante concepute special pentru eficienţă aerodinamică. Nu de alta, însă anume GranTurismo va fi primul Maserati care va exista şi în format pur electric!

Înainte de lansarea noului model, mașinile prototip trec în prezent printr-o perioadă de testare intensivă pe drumuri publice şi circuite, în diferite condiții de utilizare, pentru a se obține date vitale pentru pregătirea configurației finale. Noul coupe va păstra un aspect frontal de poziţionare a motorului, iar sub capotă se va regăsi şi o versiune a noului V6 biturbo de 3.0 litri, lansat pe noul MC20 cu 630 CP la activ.

Debutul noii generații a modelului este așteptat anul acesta, deși vânzările vor începe abia în 2022. Noul GranTurismo va fi produs la uzina recondiționată din Modena, unde se fabrică deja MC20.

Tot acolo s-a produs generația anterioară care a existat în caroserie coupe şi cabriolet. Familia a stat pe piaţă peste 12 ani și a părăsit-o în noiembrie 2019. Un număr total de 28.805 de coupeuri și 11.715 decapotabile au fost produse.

Mai trebuie de menţionat că Maserati pregătește pentru debut încă o maşină. Până la finele anului curent vom vedea noul SUV Grecale, poziţionat în gamă sub Levante. Acesta va fi produs la uzina mărcii din Cassino, Italia, unde se vor investi 800 de milioane de euro.

https://www.facebook.com/gabetzspyunit/posts/2795702947407843?cft[0]=AZX_mQnoXz3fCwNDPAAFuakqJYtl8HdFa01va_Lf2evThkg_MaEtulwBwYcQ_Ay1AAQnfhHOqOpJdoQ84B5AniIsEnDBPZprVXDm75MYICViZVFBwGgaeZ446EQK20mot4k&tn=%2CO%2CP-R

Cmentariile sunt închise