(foto) Noul Moskvici 8 are șapte locuri, dar nu este o mașină originală rusească

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gama mărcii auto resuscitate Moskvici include deocamdată două modele. Un al treilea este gata, însă nici acesta nu este o dezvoltare originală rusească, ci are la bază o mașină chinezească. În schimb, noul Moskvici 8 este primul automobil care va avea să ofere șapte locuri pentru pasageri.

Precum Moskvici 3 și Moskvici 6, noul Moskvici 8 este un produs al mărcii JAC!

Sursa s-a dovedit a fi JAC X8 Plus, care a debutat în 2022 denumirea Sehol X8 Plus. Între timp, marca subsidiară Sehol a fost desființată acum un an, modelele sale trecând sub marca principală JAC. Modelul X8 Plus, la rândul său, este o versiune actualizată a crossoverului Sehol X8 din 2020. Cu alte cuvinte, clienților li se va ”împinge” o mașină veche de aproape cinci ani.

În gama JAC acesta este deocamdată cel mai mare crossover și poate oferi 5, 6 sau 7 locuri. Noul Moskvici 8 diferă de original numai prin embleme și plăcuțe de identificare. Măsoară 4824 x 1870 x 1765 x 2830 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament.

Interiorul se imită de asemenea. Echipamentul include un panou de bord de 12.3 inchi, un sistem multimedia ce suportă Apple CarPlay și Android Auto, camere cu vedere la 360 de grade și încărcare wireless. De notat însă că, până la startul vânzărilor, designul interior și oferta de opțiuni s-ar putea schimba, menționează Moskvici.

Sub capotă este anunțat un singur propulsor. Un benzinar GDI (174 CP) combinat cu o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte.

În China, JAC X8 Plus este oferit cu un motor turbo TGDI de 1.5 litri (184 CP/300 Nm) + cutie mecanică sau DCT cu șapte trepte. Modelul JAC are doar tracțiune față și o gardă la sol de 170 mm. Suspensia față este una MacPherson independentă, iar cea din spate semi independentă cu bară de torsiune. Frânele sunt cu discuri pe toate roțile, iar servodirecția – electrică.

Startul producției în Federația Rusă și al vânzărilor locale este programat pentru sfârșitul lui 2024. Tot atunci vor fi valabile detalii și prețuri. Prețul de start al lui JAC X8 Plus în China este echivalentul a 12.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise