(foto) Premieră la Goodwood: Lanzante aduce Porsche 935 pe drumurile publice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lanzante Limited, o companie britanică specializată în servicii de restaurare și dezvoltare de vehicule unice, nu lipsește nici în acest an de la Festivalul de Viteză de la Goodwood. An de an impresionează cu proiecte extraordinare. Unul pregătit pentru debut astăzi este uimitor: a reușit să aducă pe drumurile publice modelul Porsche 935!

Amintim că noul Porsche 935 a fost prezentat în 2018 în cadrul festivalului Rennsport Reunion din California

Maşina este construită pe baza ultimului 911 GT2 RS, dar în stilul celei care a participat la maratonul de 24 de ore de la Le Mans – 935/78 Moby Dick. Au fost asamblare doar 77 de exemplare și era valabil de comandat și în Republica Moldova dacă ar fi existat vreun interes!

Are o caroserie realizată majoritar din fibră de carbon, cu elemente găsite pe 919 Hybrid şi 911 GT3 R, un eşapament din titan cu un timbru asemănător cu al lui Porsche 908 şi un decor interior în stilul lui Porsche 917. În mişcare este pus un boxer twin-turbo de 3.8 litri, care produce 700 de CP şi 750 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte. Greutatea totală nu depăşeşte 1380 de kilograme.

Compania lui Paul Lanzante a luat acum acest extrem automobil de circuit și l-a omologat pentru a putea utiliza și drumurile publice!

Originalul Porsche 935

În ultimii ani, Lanzante a livrat o serie de mașini de excepție la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Acest lucru se întâmplă din nou, deoarece specialiștii britanici au adus cea mai largă și mai interesantă selecție de proiecte prezentate vreodată. Fiecare mașină va fi expusă pentru prima dată!

Proiectele bazate pe modele McLaren și Porsche vor prezenta abilitățile de inginerie și măiestrie ale echipei Lanzante. În centrul exponatelor – atât în expoziția statică, ca parte a standului proiectat arhitectural, cât și în cadrul Supercar Paddock – se află primele două exemplare Porsche 935 stradale.

Lanzante spune că a fost abordată de doi dintre proprietari care doreau să își transforme exemplarele pentru utilizarea pe șosea. Programul de dezvoltare și inginerie a durat mai puțin de 18 luni de la discuțiile inițiale.

Conversia rutieră a inclus upgrade-uri semnificative față de mașina de circuit. A fost montată o suspensie unică, jante nou concepute și desenate, un sistem de frânare mai bun (cu o frână de mână integrată), un sistem electronic personalizat și integrarea simpatică a farurilor personalizate în caroseria aerodinamică.

Acestea din urmă au fost dezvoltate pentru a imita prizele de aer preexistente de pe capotă. Ca și în cazul celorlalte modernizări, sunt concepute pentru a arăta ca un echipament original, instalat din fabrică.

Cele două exemplare expuse au fost, de asemenea, finisate în livrele inspirate din motorsport. Exemplarul static poartă o interpretare modernă a livrelei Martini în roșu și albastru, iar cealaltă este într-un faimos design Marlboro.

Vezi și: (foto) Premieră la Goodwood: Noul McLaren P1 Spider

Cmentariile sunt închise