(foto) Tesla se laudă cu producerea primului milion de maşini la fabrica sa din Shanghai

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla şi Elon Musk anunţă discret pe reţelele de socializare că Gigafactory Shanghai a produs primul milion de maşini electrice şi la moment a depăşit deja acest număr. Realizarea este o etapă importantă pentru noul hub global de export al mărcii. În total, de când Tesla a început să facă maşini, a construit peste trei milioane de unităţi.

Anul trecut, Musk a dezvăluit că Gigafactory Shanghai a depășit fabrica americană din Fremont în ceea ce privește capacitatea de producție, iar Tesla a făcut din fabrica chineză noul său principal centru de export.

Gigafactory Shanghai este o poveste de succes semnificativă pentru Tesla. Datorită performanţei chinezilor în industria construcțiilor, fabrica şi-a început activitatea în decembrie 2019 după ce a fost ridicată timp de doar un an!

Iar după doar doi ani de la startul producției, a devenit cea mai mare şi cea mai productivă fabrică de vehicule electrice din lume, cu o marjă largă. De exemplu, a încheiat anul 2021 cu o rată anuală de producție de peste 800.000 de vehicule!

Fabrica din Fremont, prima fabrică Tesla, a anunțat că a produs două milioane de mașini electrice cu doar câteva săptămâni înainte.

Iar dacă primul milion de vehicule din Gigafactory Shanghai a venit rapid, al doilea va veni mult mai repede, deoarece Tesla a modernizat recent fabrica pentru a atinge o rată de producție de un milion de vehicule pe an. Rata este de așteptat să fie atinsă în cursul acestui an 2022, în ciuda crizei semiconductorilor!

Gigafactory Shanghai produce în prezent doar Model 3 și Model Y, dar se așteaptă ca fabrica să se extindă la mai multe vehicule anul viitor. În total, compania lui Elon Musk își propune să-și mărească capacitatea de producție până la 20 de milioane de mașini PE AN până la sfârșitul deceniului!

Odată cu succesul Gigafactory Shanghai, este probabil ca Tesla să investească mai mult în China pentru a atinge acest obiectiv (poate prin deschiderea unei alte platforme). Dar, pe termen scurt, se așteaptă ca şi Gigafactory Berlin + Gigafactory Texas să fie cele care vor adăuga mai multă capacitate de producție.

Vezi imagini din procesul de producţie de la Gigafactory Shanghai:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/