(video) Tesla şi-a deschis oficial fabrica din Texas, cea mai mare din America, de peste un kilometru lungime

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această noapte, compania Tesla a organizat un eveniment de deschidere oficială a noii fabrici Giga Texas din Austin. Elon Musk şi-a făcut apariţia pe scenă într-o Tesla Roadster de primă generaţie şi sub compoziţia Still D.R.E., având pe cap o pălărie specifică de cowboy şi ochelari negri.

Omul de afaceri a povestit pe scurt despre trecut, prezent şi viitor, în ultima parte fiind dezvăluite şi câteva planuri.

Principalele declaraţii:

  • Sistemul de conducere autonomă Full Self Driving va fi disponibil în variantă beta pentru toţi clienţii din America de Nord, cu maşini compatibile, în acest an (astfel că mai mulţi posesori de Tesla îl vor putea încerca pe drumurile publice). Anterior şi încă în prezent, toţi doritorii de a încerca sistemul trebuie să se înregistreze într-un program şi să fie acceptaţi de Tesla drept beta testeri.
  • În total Tesla are la moment active şase fabrici pe trei continente (deşi doar patru produc maşini). Noul oficiu central global a fost mutat din California în Texas, în acelaşi sediu cu noua fabrică, care are o lungime de peste un kilometru (1.116 metri)!
  • Costul noii Giga Texas este de cel puţin 1.1 miliarde de dolari.
  • Este de asemenea cea mai mare fabrică din lume în termeni de volum – peste 9.57 milioane de metri cubi – dar şi cea mai complexă din punct de vedere a producţiei, toate utilajele şi roboţii fiind de ultimă generaţie.
  • Fabrica din Austin produce intern şi baterii pentru maşini, folosind noile celule 4680. Va fi deocamdată şi cea mai mare fabrică de celule pentru baterii din lume. Se afirmă că bateriile cu noile celule au un cost al producţiei de două ori mai mic, se încălzesc mai puțin și permit o creștere cu 16% a autonomiei.
  • Producţia lui Model Y anuală la noua fabrică, care are mai multe instalaţii Giga Press, va fi de minimum 500.000 de unităţi (indicator record pentru un singur model şi într-o singură locaţie).
  • Din 2023 acestui crossover i se va alătura noul Cybertruck, astfel încât capacitatea totală de producţie va putea depăşi 1.000.000 de maşini pe an, fiind cea mai performantă fabrică auto din America în termeni de producţie!
  • Elon Musk îşi doreşte ca Tesla să aibă o cotă din piaţa auto globală, în viitorul apropiat, de minimum 20%!
  • Elon Musk îşi mai doreşte în viitorul apropiat o scalare în masă a maşinilor electrice şi a noilor tehnologii de condus autonom, aşa cum nu s-a mai întâmplat în istoria automobilului, toate pentru a trece cât mai rapid la un viitor sustenabil şi a se reduce emisiile pe întreaga planetă.
  • Este planificat pentru un lansare un robotaxi dedicat, cu aspect futuristic.
  • Proiectul Tesla Bot, numit mai nou Optimus, va fi dus până la capăt. Robotul, conform lui Musk, va transforma lumea mai mult decât a făcut-o automobilul. Prima versiune va intra în producţie, cel mai probabil, din 2023.
  • Alături de Cybertruck, care sigur va fi produs din 2023, este cel mai probabil să înceapă într-un final şi producţia modelului Roadster, dar şi a camionului Semi. Elon Musk a promis pentru 2023 un val de produse noi.

În cadrul evenimentului din Texas, compania a prezentat versiunea pre-producție a pickup-ului. Acum nu are mânere pentru uşi, nici chiar unele retractabile. Maşina va fi capabilă să detecteze apropierea proprietarului şi a pasagerilor, astfel încât le va deschide uşile automat. Modelul de producţie va mai avea un ştergător de parbriz uriaş, oglinzi laterale retrovizoare şi jante cu design diferit.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/