(foto) Toyota a început vânzările de Land Cruiser 300 în EAU. Printre clienţi – Poliţia Naţională

Prima ţară din lume, unde se poate cumpăra deja noul Toyota Land Cruiser 300 (din 20 iunie), a devenit Emiratele Arabe Unite!

Pentru compania japoneză, Orientul Mijlociu este o piață de vânzări deosebit de importantă pentru vehiculele cu cadru de dimensiuni mari, motiv pentru care cel mai nou model a apărut întâi în EAU şi peste câteva zile va fi disponibil prin vecinătate.

În restul lumii, inclusiv în ţara noastră, modelul va fi la vânzare în următoarele săptămâni, luni. 

Cu ocazia lansării unui model atât de important, distribuitorul Toyota în Emiratele Arabe Unite – Al-Futtaim Toyota – a organizat o întreagă sărbătoare cu ocazia predării primelor 50 de exemplare clienților.

Interesant de remarcat este că printre primii cumpărători ai celui mai nou SUV se numără şi Poliția Națională: trei exemplare au intrat în serviciu şi vor patrula străzile unor metropole precum Dubai și Abu Dhabi.

Vehiculele s-au ales deja cu o livrea alb-verde, alb-albastră și galben-albastră (în funcție de departamentul forțelor de securitate şi locaţia unde vor fi utilizate). Nu există informații despre ce motoare au sub capotă, însă Land Cruiser-ul local include trei opţiuni la alegere:

  • Un V6 twin-turbo de 3.5 litri (415 CP/650 Nm) – preţ de start 68.177 euro.
  • Un V6 natural aspirat de 4.0 litri din seria 1GR-FE (275 CP/385 Nm) – preţ de start 52.615 euro.
  • Iar mai târziu va fi disponibil un V6 twin-turbo diesel de 3.3 litri (309 CP/700 Nm).
  • Toate propulsoarele noi sunt combinate cu transmisii automate cu 10 trepte și un sistem de tracțiune integrală. Cel natural aspirat funcţionează cu o cutie automată în şase trepte şi AWD.

Vezi şi: (video) Primul test dinamic al noului Land Cruiser 300 cu V6 twin-turbo. Îşi bate concurentul direct

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/