(foto/video) Interiorul noului Hyundai Tucson a fost deconspirat

(update 27.03.2020) Noua generaţie Hyundai Tucson debutează în acest an! Maşina începe uşor să lase din camuflaj şi iată primele imagini cu interiorul. Cockpit-ul este unul complet nou cu o linie principală care se va întinde pe toată planşa de bord şi pe uşi sub forma vizuală a unui semicerc.

Volanul este unul nou, preluat de pe noua generaţie Elantra. În spatele său se va găsi fie un panou de instrumente cu ceasuri analogice şi un ecran între ele, fie un monitor digital. Apropo, o imagine cu cel mai simplu dă de gol un sistem de propulsie hibrid pe care îl va avea noul Tucson.

Consola centrală a maşinii este întoarsă uşor spre şofer şi are integrată în ea monitorul tactil al sistemului multimedia, care va face front comun cu panoul de control a climatizării (cu un alt mic ecran pentru afişaje), poziţionat mai jos, dar pe o suprafaţă comună. Din câte se pare toate butoanele de pe această consolă vor fi exclusiv tactile.

Mai jos putem observa un compartiment de depozitare care include minim un port USB-A şi cel mai probabil o suprafaţă de încărcare wireless a telefoanelor compatibile. De pe tunelul central lipseşte un levier tradiţional al cutiei de viteze, zona fiind înlocuită de butoane. Paralel cu aceste comenzi ale transmisiei se găsesc două suporturi pentru pahare. Cotiera centrală este destul de generoasă în dimensiuni. Scaunele frontale noi sunt orientate spre confort, deşi au nişte suporturi laterale pronunţate.

Prototipurile camuflate ale noii generații Hyundai Tucson au apărut de mai multe ori în camerele fotografilor spioni. Dar dacă înainte aceştia trebuiau practic să alerge după maşini, în prezent pot fi găsite cu ușurință şi prin parcări publice din Coreea de Sud, motiv pentru care unii entuziaşti au realizat deja nişte mini recenzii.

În general, Hyundai ne-a arătat din timp cum va arăta modelul prin showcar-ul Vision T. SUV-ul comercial a păstrat conceptul estetic general şi va avea faruri aranjate pe două nivele, o grilă de radiator largă şi cu o textură complexă, dar şi nişte arcuri pătrăţoase ale roţilor.

Spatele maşinii rămâne încă bine ascuns, cu toate că stopurile sunt conectate probabil printr-o bandă luminoasă, în conformitate cu moda actuală. Drept urmare, crossoverul arată mult mai agresiv decât cel încă actual.

Iată-i semnătura luminoasă din partea frontală:


(22.11.2019) (video) Los Angeles 2019: Premieră – conceptul noului Hyundai Tucson şi prototipul unei maşini sport mid-engine


(13.11.2019) Tucson, tu eşti? Hyundai anunţă premiera curândă a unui SUV plug-in hybrid conceptual

Hyundai Motor a distribuit astăzi în spaţiul online un scurt filmuleţ şi o pereche de imagini teaser cu un concept al unui SUV plug-in hybrid pregătit pentru debut la Salonul Auto de la Los Angeles care va începe peste câteva zile.

Vehiculul este al șaptelea dintr-o serie de concepte pregătite de Hyundai Design Center care exprimă o valoare emoțională crescândă în limbajul global Sensuous Sportiness în evoluție al mărcii.

“Urmărim soluții inovatoare în materie de design și adăugăm valoare emoțională experienței noastre de produs prin intermediul limbajului de design sportiv senzual. Conceptul este alimentat de un sistem de propulsie PHEV care indică focalizarea eco-stilului de viață și echilibrul său inerent cu mediul în care este condus”, a spus SangYup Lee, vicepreședinte senior și șef al Hyundai Global Design Center.

Două sub-teme derivate ale conceptului de design fundamental al dinamismului sunt Parametric Fantasy şi Transcendent Connectivity. În aceste sub-teme, toate suprafețele parametrice sunt conectate de la corpul maşinii la diverse corpuri de iluminat sau aranjament. Acest lucru oferă o conectivitate fără sudură între elemente şi fără limite de design distincte. Lumina ambientală reflectă aceste linii concave și convexe, creând un simț extrem al tensiunii.

O carismă se adaugă odată cu evoluția unui sistem de blocuri optice Hidden Signature Lamp derivate din cele ale conceptului Le Fil Rouge, dar şi ale lui Grandeur facelift. La viteze mai mari, un aşa-zis Parametric Air Shutter (obturator), care este o dotare originală, reglează în mod activ atât aerodinamica, cât și designul maşinii.

Când staționează, grila este închisă și statică. Odată ce maşina este pusă în mişcare, fiecare celulă individuală a grilei radiatorului continuă să se miște într-o secvență prescrisă, creând un comportament cu adevărat dinamic. Acest caracter include efectul funcțional al controlului fluxului de aer către motor, optimizând aerodinamica și eficiența consumului de combustibil.

Mai multe detalii vor urma.

Iată cum arată imaginile peste care am adăugat luminozitate suplimentară:

Cu o probabilitate foarte mare putem spune că acest vehicul nu este altceva decât conceptul noii generaţii Tucson. Maşina deja se află de cel puţin un an în teste şi deja a apărut în spaţii publice.

Iată cum ar putea arăta aproximativ (render digital):

FOTO: carscoops.com

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise