(foto/video) Premieră în Rusia: AvtoVAZ anunţă startul producţiei noii Lada Niva Travel

0

AvtoVAZ anunţă că de astăzi, 21 decembrie 2020, a început la fabrica “LADA Запад Тольятти” (fosta întreprindere mixtă GM-AvtoVAZ) producția versiunii profund modernizate a modelului Lada Niva (fostul Chevrolet Niva care e produs din 2002).

Al doilea facelift, după cel din 2009, i-a adus şi o denumire nouă – Lada Niva Travel!

Primul exemplar este într-o echipare Off-road care conţine printre alte dotări şi un snorkel, iar fotografiile oficiale publicate confirmă designul “inspirat” care a putut fi văzut mai devreme pe câteva imagini spion.

Aspectul noii Lada Niva Travel a suferit schimbări semnificative, devenind mai expresiv și modern. În față, caracterul mai curajos al mașinii este subliniat de o nouă capotă cu linii în relief mai pronunţate, o grilă de radiator cu celule mai mari ale plasei și faruri noi.

Elementele laterale și aplicaţiile mai proeminente de pe arcurile roţilor, combinate cu un nou design al jantelor (15-17 inci), subliniază în opinia creatorilor performanțele remarcabile în off-road ale modelului. Partea din spate a fost, de asemenea, reproiectată cu noi stopuri cu LED-uri și o bară de protecție cu elemente scoase în relief.

Măsoară maşina 4.099 (+43) x 1.804 (+4) x 1.652 (1.690 cu railings-uri) x 2.450 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Greutatea îi variază între 1.465-1.515 kg în funcţie de echipare (-20 kg comparativ cu modelul pe care îl va înlocui).

S-a schimbat şi greutatea maximă permisă pe osii dintr-un motiv deocamdată inexplicabil: sarcina totală pe faţă nu trebuie să depăşească 990 kg (anterior 1.310), iar pe spate 1.050 kg (anterior 1.210). Poate tracta o remorcă de până la 1.2 tone.

În echiparea Off-road, noua Lada Niva Travel va dispune standard de un snorkel, anvelope off-road și un kit de caroserie din plastic nevopsit, care va proteja corpul în afara asfaltului și va face maşina să arăte mai bine pe drumurile urbane datorită detaliilor contrastante și designului expresiv.

Toate autovehiculele Lada Niva Travel, indiferent de echipare, vor mai dispune de un sistem de tracțiune integrală permanentă, care asigură o distribuție uniformă și constantă a cuplului la toate roțile mașinii, cu posibilitatea de blocare mecanică a diferențialului central și de a folosi la necesitate rapoartele unui demultiplicator.

Deocamdată singurul motor va fi în continuare vechiul benzinar cu patru cilindri şi volum de 1.7 litri (80 CP/127 Nm), care poate consuma minim benzină cu cifră octanică 95 şi este cuplat la o cutie de viteze manuală în cinci trepte. Servodirecţia îi este cu amplificator hidraulic.

Capacitatea sporită garantată de cross-country în condiții de drum dificile este asigurată și de o caroserie mai compactă, distanța optimă între osii, console mai scurte şi o gardă la sol mai mare. Suspensia resetată (pe faţă e independentă/pe spate dependentă) va face conducerea prin off-road cât mai confortabilă posibil.

Că tot s-a pomenit de confort, ocupanţii din habitaclu vor beneficia de el prin intermediul unei cabine spaţioase cu vizibilitate excelentă, a unui sistem de aer condiţionat performant, a unei bune izolări vibro-fonice, a unor scaune comode şi a unui nou sistem multimedia. De facto designul interior şi forma planşei de bord a rămas cea veche.

Lista de dotări standard include un airbag pentru şofer şi un sistem de apel la serviciile de urgenţă în situații dificile, printre altele. Iar lista de opţiuni este completată de: oglinzi retrovizoare reglabile electric şi încălzite, geamuri faţă acţionate electric, scaune cu încălzire, climatizare manuală, railings-uri pe acoperiş, airbag frontal pentru pasager, snorkel, asistent la parcare cu o cameră video spate, sistem de alarmă şi de blocare a volanului, sistem multimedia cu monitor tactil sau fără el, etc.

Startul vânzărilor şi mai multe detalii vor fi anunţate ulterior.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata