Modificări majore în procesul de examinare a viitorilor şoferi: Rute noi de peste 21 de km şi câte trei candidaţi într-o maşină

0

Modificări majore în procesul de examinare a viitorilor şoferi. Agenția Servicii Publice anunță că rutele la proba practică, subproba traseu, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, utilizate în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Chişinău şi Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Bălţi au fost modificate.

Schimbările au fost operate pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv!

mtic 1 2

La elaborarea sistemului de rute de examinare propus pentru SCCA Chişinău s-au exclus sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a se reveni la punctul de pornire, ceea ce va contribui la fluidizarea procesului de evaluare!

Astfel, pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile- subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci! Lungimea rutei s-a mărit de la 6.6 km – 8.2 km la peste 21 km! Astfel fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km.

*Deschide imaginea în filă nouă pentru a o vedea mai detaliat.

Rute de examinare soferi Chisinau 2018 0
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 1
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 2
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 3
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 4

La fel s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile – subcategoriile C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei! Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, iar fiecărei persoane revenind-ui câte 8 km.

Rute de examinare soferi Chisinau 2018 5
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 6
Rute de examinare soferi Chisinau 2018 7

De asemenea, pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile -subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi nr. 6. Concomitent a fost aprobată și o rută nouă – nr. 9.

Lungimea traseelor variază de la 7.5 km la 9.5 km. Pe fiecare rută va fi examinată câte o singură persoană.

Rute de examinare soferi Balti 2018 0
Rute de examinare soferi Balti 2018 1
Rute de examinare soferi Balti 2018 2

La categoriile – subcategoriile C1, C1E, C şi CE sunt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10-19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în dependenţă de lungimea rutei.

Rute de examinare soferi Balti 2018 3
Rute de examinare soferi Balti 2018 4
Rute de examinare soferi Balti 2018 5
Rute de examinare soferi Balti 2018 6

Reamintim că, în prezent, selecția rutelor pentru fiecare candidat examinat în parte se efectuează aleatoriu, printr-un sistem automatizat. De asemenea, înainte de susținerea probei practice, în scopul acomodării cu vehiculul utilizat în procesul de examinare, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge o distanţă de până la 100 de metri, care nu se include în procedura de evaluare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata