NIO – primul producător auto care a solicitat permisiunea de a vinde maşini cu baterii solid state

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În luna februarie a acestui an, conducerea companiei chineze NIO a declarat că din vară clienții mărcii vor avea ocazia să obțină primele vehicule electrice echipate cu baterii de tip solid state cu o capacitate impunătoare de 150 kWh. În același timp, a devenit clar că nu va fi deloc ieftină: bateria în sine ar costa aproape 50.000 de dolari, preţul unui sedan ET5.

Şi iată că după o amânare din ultimul trimestru al lui 2022, acum NIO a solicitat dreptul de a furniza astfel de vehicule electrice pe piața chineză, iniţial.

În această ordine de idei, compania intenționează să-şi extindă oferta de baterii ce sunt compatibile cu aproape toate modelele din gamă, în prezent operând cu unele de 70, 84 şi 100 kWh capacitate. Cea de 150 kWh va fi furnizată de WeLion New Energy Technology (proprietate a NIO), care a început producția de baterii solid state din noiembrie 2022.

Sedanul NIO ET7 cu o astfel de baterie va putea înregistra o autonomie de plus-minus 1.000 de km! Tranziția la baterii solid state ar trebui să crească și viteza de încărcare, dar până acum caracteristicile detaliate nu au fost dezvăluite. Se știe doar că densitatea de stocare a energiei îi va fi de cel puţin 360 Wh/kg, astfel încât va cântări puțin peste 400 kg.

Dacă este să luăm în considerare preţul considerabil pentru noul tip de baterie, doritori de a plăti în exces pentru a o avea permanent se vor găsi doar printre cei mai înstăriți şi iubitori de călătorii lungi, fără opriri dese. Însă din start, noua baterie solid state va putea fi obţinută doar prin serviciul BaaS, adică luată în arendă. Mai târziu bateria va putea fi cumpărată în posesie permanentă.

BaaS (Battery as a Service) este un program interesant al companiei prin care un client îşi poate procura o maşină electrică nouă fără setul de acumulatori, acesta rămânând în proprietatea companiei! Prețul bateriei nu este inclus nici în factura de vânzare a vehiculului, nici în avansul sau ratele împrumutului auto. Ulterior, clientul îşi poate lua o baterie pentru folosinţă prin abonament, de diferite capacități în funcție de nevoi și poate plăti lunar pentru asta.

Amintim că NIO mai dezvoltă activ o rețea de stații pentru înlocuirea expres a bateriilor descărcate cu cele încărcate. Şi cea nouă de 150 kWh este concepută pentru a fi schimbată prin această metodă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/