Premieră: Mercedes pay+ transformă mașina într-un dispozitiv de plată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din martie, clienții Mercedes-Benz din Germania pot autentifica plățile prin intermediul unui senzor de amprentă din mașină. Cu noul serviciu de plată digitală Mercedes pay+, producătorul auto introduce plățile native în mașină.

Cu plăți native în mașină, vehiculul însuși permite acum autentificarea biometrică cu doi factori împreună cu senzorul de amprentă şi nu mai este necesar să introduceți un PIN pe sistemul de infotainment MBUX sau să utilizați un dispozitiv mobil suplimentar, cum ar fi un smartphone, pentru a verifica o plată în mașină. În schimb, mașina în sine se transformă într-un dispozitiv de plată.

Primele modele disponibile cu senzori de amprentă sunt seriile EQS și EQE, Mercedes-Benz S-Class, C-Class și noul GLC. Astfel, Mercedes-Benz este primul producător de mașini din lume care a integrat tehnologia Visa Delegated Authentication și Cloud Token Framework pentru a permite plățile native. Tokenurile Visa Cloud oferă un nivel suplimentar de securitate, deoarece ajută la protejarea și criptarea informațiilor sensibile de plată prin conversia datelor și stocarea lor în siguranță.

Clienții pot folosi plata nativă în mașină pentru a achita servicii digitale care permit o experiență de conducere mai convenabilă și mai distractivă. Serviciile digitale se pot activa sau la acestea se poate abona prin intermediul sistemului de infotainment MBUX, iar tranzacția de plată este autorizată cu amprenta. 

Exemple de astfel de servicii digitale sunt aplicațiile de conectivitate care controlează funcțiile de confort ale mașinii, cum ar fi precondiționarea aerului din habitaclu prin intermediul unui dispozitiv mobil. Actualizările software-ului vehiculului pot fi activate și plătite cu ușurință prin amprentă, cum ar fi, de exemplu, serviciile avansate de navigație care oferă informații despre vreme sau locurile de parcare disponibile la destinația clientului.

În plus, Mercedes me Store oferă posibilitatea de a debloca componente hardware preinstalate cu ușurință, la cerere, prin amprenta digitală din mașină. De exemplu, proprietarul unui vehicul se poate abona la Remote Parking Assist, un serviciu de parcare a vehiculului de la distanță cu un smartphone, sau poate activa și plăti pentru Adaptive Highbeam Assist sau direcția pe puntea spate cu unghi de virare mai mare, toate cu o singură atingere.

Portofoliul de servicii digitale și funcții la cerere din magazin este în continuă extindere, oferind clienților posibilitatea de a-și personaliza vehiculele în continuare chiar și după achiziție. Acest lucru reprezintă şi un avantaj, de exemplu, pentru al doilea sau al treilea proprietar al unui vehicul, deoarece le oferă posibilitatea de a adapta maşinile second-hand la nevoile și dorințele personale.

Deținătorii de carduri de debit/credit Visa pot utiliza plata nativă în mașină conectându-și cardul la contul de utilizator Mercedes me și activând Mercedes pay+ în vehicul prin MBUX. Ulterior, mai multe sisteme de carduri vor fi compatibile cu Mercedes pay+. Producătorul auto intenționează să lanseze Mercedes pay+ pe alte piețe europene în 2023. Totodată, Mercedes-Benz Leasing Deutschland va permite transferuri de bani în ecosistemul Mercedes-Benz pentru piața germană ca entitate licențiată, inclusiv plățile efectuate în mașină.

Opțiunea plăților native în mașină va fi extinsă şi asupra altor servicii, cum ar fi alimentarea cu combustibili. Deţinătorii de Mercedes-uri din Germania și din alte piețe pot plăti deja pentru alimentare direct din mașină prin aplicația Mercedes me și un smartphone sau prin sistemul de infotainment MBUX folosind un PIN. Introducerea plăților native în mașină și autorizarea ușoară prin amprentă digitală va face acest proces mai simplu și mai convenabil în cursul acestui an.

Un studiu realizat de Juniper Research a arătat că volumul tranzacțiilor globale de plăți în vehicul va ajunge la peste 4.7 miliarde până în 2026. Plata pentru combustibil va fi cea mai comună utilizare pentru plățile în vehicul în următorii cinci ani, reprezentând aproximativ 48% din totalul tranzacțiilor de plată în vehicul în funcție de volum. Această creștere este privită ca următorul pas într-un progres natural al metodelor de plată în ceea ce privește achizițiile de combustibil, care au evoluat de la numerar la card, apoi la plățile cu smartphone-uri, iar acum la plățile în mașină.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/