Relaxare totală? Peste 3.700 de şoferi sancţionaţi în 5 zile, inclusiv 139 beţi

Timp de 5 zile, în cadrul acțiunii “10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, de către ofițerii INSP al IGP au fost depistați la volanul mașinii 139 de șoferi suspecți în stare de ebrietate, dintre care 118 în stare de ebrietate avansată, iar 21 în stare de ebrietate minimă!

Datele au fost anunţate de poliţie într-un comunicat, după ce anterior autorităţile au spus despre câţi vitezomani au fost prinşi noaptea pe bd. Ştefan cel Mare în 24 de ore.

În această perioadă, pe întreg teritoriul țării au fost sancționați peste 3.700 de șoferi care au încălcat regulile de circulație rutieră, cele mai grave fiind:

  • depășirea limitei de viteză – circa 2.000;
  • încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a mașinilor – 678 de conducători auto;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – circa 300 de șoferi;
  • conducerea vehiculului cu încălcarea regulilor, privind permisul de conducere – 164;
  • încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranță – 114.

Acțiunea “10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” a INSP al IGP continuă și se va încheia la data de 31 mai.

Autorităţile reiterează că siguranța în traficul rutier reprezintă respectarea regulilor de circulație.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-ministrul-mai-despre-operatiunea-de-10-zile-anuntata-de-politie-vor-continua-actiunile-si-dupa-acest-termen/
https://autoblog.md/pavel-voicu-ne-putem-trezi-ca-avem-o-tara-plina-de-infractori-numarul-dosarelor-penale-deschise-din-2020-pentru-condus-in-stare-de-ebrietate/
https://autoblog.md/video-cazul-soferilor-scandalagii-cu-o-motocicleta-si-un-bentley-eroismul-pe-internet-s-a-transformat-in-patru-dosare-penale/

Cmentariile sunt închise