Șeful Hertz a demisionat din cauza contractelor încheiate cu Tesla și Polestar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Hertz Global Holdings Inc. a anunțat că își înlocuiește directorul executiv cu fostul COO al diviziei de robotaxi Cruise.

Stephen Scherr, care a condus Hertz timp de puțin peste doi ani, după trei decenii la Goldman Sachs Group Inc., a decis să demisioneze după ce a ”pariat” dezastruos pe vehiculele electrice.

Îl va înlocui Gil West, fostul director de operațiuni a Cruise. El se va alătura, de asemenea, Consiliului de Administrație începând cu 1 aprilie 2024.

Stephen Scherr, în vârstă de 59 de ani, s-a alăturat Hertz la câteva luni după ce a ieșit din faliment și a început să facă pariuri neplăcute pe vehiculele electrice. Experții spun că acesta a manifestat o „încredere excesivă” în mașinile electrice.

Amintim că sub noii proprietari Knighthead Capital Management și Certares Management, compania de închiriere a mașinilor a anunțat intenția de a comanda 100.000 de vehicule de la Tesla Inc. Vestea, la acea vreme, a trimis capitalizarea de piață a producătorului auto peste pragul de 1 trilion de dolari.

Hertz și-a dublat flota de vehiculele electrice în lunile după ce Scherr a preluat conducerea, plasând comenzi mari și la Polestar.

Aceste pariuri au mers prost anul trecut, când Tesla a redus prețurile pentru a continua să crească vânzările de vehicule. Iar asta a afectat valoarea de revânzare a sedanurilor Model 3 și de crossover Model Y second hand, imediat după ce Hertz a adăugat zeci de mii de vehicule respective în flota sa. Model Y, apropo, iarăși se scumpește.

Până în decembrie 2023, Hertz a început să vândă 20.000 de vehicule electrice sau aproximativ o treime din flota sa de electromobile. Compania germană Sixt SE ia măsuri și mai drastice, renunțând complet la mașinile Tesla din flotă.

Hertz și-a anunțat planurile de vânzare a vehiculelor electrice în ianuarie. Motivele invocate: cererea slabă de închiriere, amortizarea lentă și reparațiile costisitoare. Compania a înregistrat o pierdere de 245 de milioane de dolari, cea mai mare pierdere de la pandemie. Și acțiunile Hertz au scăzut cu 2% în valoare după tranzacționările de vineri la New York.

Cmentariile sunt închise