Va putea realiza 0-100 km/h în 1.5 secunde! Noi detalii oficiale despre primul Bentley electric de producţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noi detalii interesante despre primul Bentley electric de producţie, setat să intre pe piaţă în 2025. CEO-ul companiei britanice Adrian Hallmark a declarat într-un interviu că modelul va putea oferi până la 1.400 de cai putere! O astfel de rezervă impunătoare de putere va putea asigura timpi uimitori de acceleraţie, de exemplu 0-97 km/h în aproximativ 1.5 secunde!

Dar accelerarea rapidă nu va fi principalul atu al modelului când va fi vorba despre vânzare, a spus Hallmark: „Pentru noi, nu brutalitatea accelerației ar fi elementul care ne poate defini.”

Bentley EXP 100 GT Concept

Principalul atribut al noului EV va fi mai degrabă performanța de depășire fără efort datorită unei cantităţi uriașe de cuplu la cerere: „Cei mai mulți oameni se bucură de accelerația de 50 până la 113 km/h sau în Germania, de la 50 până la 240 km/h”.

Sistemele de propulsie electrice au permis producătorilor de automobile să crească semnificativ accelerația în comparație cu alternativele cu motoare cu ardere internă. Problema acum este că viteza de accelerație depășește limitele rezistenței umane.

„Dacă oferim în prezent 650 CP cu GT Speed, vom propune un număr dublu de cai putere în cazul noului nostru BEV. Dar din punct de vedere al sprintului 0-60 mph (0-97 km/h) există randamente în scădere. Problema e că este incomod. Fiorul de la o acceleraţie în 2.4 secunde este grozav de aproximativ 10 ori. Apoi devine pur și simplu greţos.

Vom lăsa deci clienţilor opţiunea de a putea realiza 0-97 km/h în 2.7 sau mai repede, în aproximativ 1.5 secunde.”

Noul model electric va intra în producție la fabrica din Crewe, Anglia, în 2025. Hallmark nu a dezvăluit ce stil de caroserie va avea, spunând doar că acesta va fi incremental față de actuala gamă. O variantă a sa va costa peste 250.000 de euro.

Noul EV va fi construit pe platforma PPE (premium performance electric) dezvoltată de Audi. Designul modelului şi al celor viitoare va fi actualizat după aspectul actual al produselor, dar nu va urma o tendință EV: „Ceea ce nu vom face este să încercăm să le facem să arate ca mașini electrice.”

„În ceea ce privește autonomia absolută, nu vom fi niciodată cei mai buni. Ceea de ce avem nevoie este adecvat. Avem tendința de a construi mașini mari, nu mașini mici super-aerodinamice. Cu toate acestea, veți vedea în continuare o schimbare în aerodinamică în comparație cu mașinile noastre de astăzi. Nu există niciun dubiu.

Pentru mine, nu este vorba despre autonomia sau accelerația supremă. Este vorba despre a avea o autonomie potrivită, încărcare rapidă și experiență holistică care vine din designul uluitor așteptat de la Bentley, spațiu și confort, dincolo de ceea ce oferim în prezent, și apoi capacitatea digitală care duce ceea ce facem deja într-o altă dimensiune.

La fel cum procesul nostru de producție a fost schimbat radical,
același lucru va fi valabil și pentru experiența digitală din mașină. Veți obține în continuare măiestrie. Veți primi în continuare noutăți precum tabloul de bord rotativ. Dar și confort, dar la un nivel complet nou, inclusiv o stare de bine bazată pe dovezi medicale, mai degrabă decât doar aer care trece prin scaune.”

Din 2027-2028, mașinile mărcii vor mai fi capabil și de conducere autonomă de nivel 4 – înalt automatizat. În anumite circumstanțe (de exemplu, drumuri selectate, nu în orice vreme) vehiculul poate gestiona singur toate situațiile de trafic. În funcție de caz, nu mai este nevoie de șofer (ex. parcare automată cu valet, transfer de persoane).

Cmentariile sunt închise